Zavetišče za živali Maribor se marsikdaj sooča z očitki, da so pri izbiri posvojitelja prestrogi. Nedavno so na Facebooku pojasnili, zakaj previdno izbirajo posvojitelje, in sicer tako, da so razkrili, kako so pri njih pristale tiste živali, ki na dom čakajo najdlje.

Loki na dom čaka že šest let. Pred vrsto let je bil namreč iz avtomobila zavržen na hladno zimsko noč. Reksi na dom čaka že tretje leto, ker je bil zapuščen s strani lastnika. Don je v zavetišču že od leta 2022, zaradi njegove starosti je vprašanje, če še bo kdaj našel srečen dom. Najden je bil pri okoli sedmih letih.

Tudi Soti in Jack na dom čakata že od leta 2022, v mariborsko zavetišče pa sta bila predana s strani lastnika. Ob žalostnih zgodbah nič krivih psov, ki so obsojeni na življenje v zavetišču, postane jasno, zakaj vsak ne more posvojiti živali iz zavetišča.

"Živali v zavetiščih so v glavnem plod neodgovornega lastništva. Ne glede na to, ali se odločate za posvojitev ali nakup, je glavnega pomena, da je ta odločitev premišljena. Z odločitvijo, da postanemo skrbnik katerekoli živali, s tem ne vplivamo samo na svoje življenje, ampak predvsem na njihovo. Omogočimo jim spodobno življenje, upoštevajmo njihove potrebe ali pa jih ne imejmo," so ob tem opozorili v mariborskem zavetišču.