Četudi so vedeli, da je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila pandemijo, niso želeli povrniti denarja ali prestaviti potovanja. 120 upokojencev so tako poslali v Turčijo, domov so se vrnili za las.

V večernem delu oddaje 24ur so novinarji razkrili, da se je tik pred zaprtjem na brniškem letališču izkrcalo 120 slovenskih potnikov, večinoma upokojenci.

Agencija ni upoštevala opozoril Svetovne zdravstvene organizacije

Še prejšnji teden so preko mariborske turistične agencije Nikal odleteli v Turčijo. Agencija tako ni upoštevala niti razglasa pandemije s strani Svetovne zdravstvene organizacije. Po navedbah medija na agenciji prav tako niso želeli niti slišati za povračilo denarja ali prestavitev potovanja.

Zveza turističnih agencij dejanje strogo obsodila

Zveza turističnih agencij se je ostro odzvala, ravnanje agencije so obsodili kot popolnoma neodgovorno. Kot je v oddaji dejala ena izmed potnic, jim je tik pred odhodom Nacionalni inštitut za javno zdravje zagotovil, da v Turčiji ni nobenega obolelega in da je tja varno potovati. Že dan pozneje ur pozneje naj bi si premislili. “To je zelo neodgovorno zlasti od države,” je dejala.

Prišlekom so ob vstopu na slovenska tla izmerili vročino in jih vizualno pregledali.

⚠️POMEMBNA INFORMACIJA⚠️Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 prepovedala…

Gepostet von Ljubljana Airport am Montag, 16. März 2020