Priljubljeno poletno kopališče Mariborski otok v upravljanju Športa Maribor iz Skupine JHMB bo prve kopalce v novi sezoni sprejelo v petek, 21. junija, ob 9. uri. Uradna otvoritev kopalne sezone s celodnevnim atraktivnim programom pa bo sledila dan pozneje, 22. junija, so sporočili iz JHMB.

Osvežitev in pester program

Na Mariborskem otoku, ki bo za kopalce odprt med 9. in 20. uro, bo ob osvežitvi v treh bazenih tudi v letošnji sezoni na voljo pester spremljevalni program; ta bo vključeval kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, razne vodne animacije, otroški kino in nastope mladih DJ-ev, kot novost pa še kino pod zvezdami.

Poleg tega bomo popestrili športno ponudbo, saj bomo v sodelovanju z najemnikom gostinskega lokala obiskovalcem omogočili spremljanje dveh odmevnih športnih dogodkov – evropskega prvenstva v nogometu in olimpijskih iger. Tako bomo tudi na Mariborskem otoku skupaj navijali za naše in ostale udeležence EP v nogometu ter OI 2024.

Od sobote naprej bo do otoka vozil tudi mestni avtobus

Od sobote naprej bo do Mariborskega otoka vozil mestni avtobus na podaljšani liniji 8. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Ob tem na JHMB spodbujajo še druge trajnostne oblike mobilnosti, kot sta vožnja s kolesom ali sprehod ob Dravi do otoka.

Kakšne so cene?

Cene vstopnic za Mariborski otok v novi sezoni ostajajo nespremenjene – odrasla celodnevna 6,5 EUR, otroška celodnevna 4,5 EUR, upokojenska 4,5 EUR, enotna vstopnica po 14. uri 4 EUR in večerna po 18. uri 2,5 EUR. Celoten cenik je dostopen na tej povezavi. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tudi letos poteka akcija »Karta za otroka«, s katero na JHMB omogočajo obisk kopališča otrokom iz socialno šibkih družin.

"Vabimo vas, da v petek ob pravih poletnih temperaturah za osvežitev izberete Mariborski otok, kjer si bo tudi letos moč izposoditi ležalnike in senčnike, kar bo še dodatno prispevalo k prijetnemu počutju. Hkrati vas obveščamo, da bo z odprtjem kopališča na otoku začasno zaprlo vrata kopališče Pristan, kjer bo plavanje še zadnjič pred poletnimi počitnicami mogoče 21. junija. Zatem bomo Pristan po poletnem premoru ponovno odprli 9. septembra," so še sporočili iz JHMB.