Po sobotni Paradi ponosa so v javnost pricurljale informacije o grožnjah udeležencem parade, a dlje kot do provokacije k sreči ni prišlo.

Ob večkratnih napovedih sobotne Parade ponosa so družbena omrežja pregorela od sovražnega govora. Ljudje so pod svojimi Facebook profili negodovali, se zgražali in se pritoževali nad “tako nepotrebnim” shodom, ki se ga je udeležilo okoli 800 ljudi. Udeleženec shoda je za naš medij dejal, da so po prejetih informacijah nekateri vanje želeli zmetati kondome, polnjene z vodo, moko in jajca. Prav to naj bi bil povod, da so se udeleženci parade opremili z dežniki. Do slednjega potem ni prišlo, saj je organizator MKC Maribor v sodelovanju s policijo po besedah Marje Guček odlično poskrbel za varnost. Tudi s policije niso prijeli nikakršnih obvestil o morebitnem potrebnem posredovanju z njihove strani.

Organizatorji menijo, da so Mariborčani kljub vsemu opravili test 

Več ali manj je, kar se incidentov tiče, vse ostalo v mejah provokacije. Na paradi so bili prisotni tudi neonacisti, ki so na udeležence pljuvali in nanje vpili, naj izginejo. Zvečer po paradi pa naj bi določeni nepridipravi zažgali več mavričnih zastav.

“Ko smo pripravljali parado, smo se zavedali, da to pripravljamo v Mariboru. Iz varnostnega vidika ni bila najbolj enostavna zadeva, toda menim, da smo se na parado dobro pripravili tako mi, kot tudi policija, in zato je bila parada več kot uspešna,” je za naš portal dejala Marja Guček, specialistka za mladinsko delo iz MKC Maribor, ki je dodala, da je bila priprava parade v Mariboru velik zalogaj in test za Mariborčane, ki so ga očitno dobro opravili.

Znana Mariborčanka šokirana nad nestrpnostjo v mestu

Vsi pa niso takšnega mnenja. Na družbenem omrežju Facebook se je oglasila znana mariborska vizažistka Mateja Naberšnik, ki je šokirana nad nestrpnostjo, ki so jo meščani izkazali do Parade ponosa.

Ne…ne morem bit tiho…jaz očitno živim v svetu samorogov in mavrice. Do nedavnega sem živela v prepričanju,da smo v…

Gepostet von Mateja Nabersnik am Sonntag, 30. Juni 2019