Dolgoletni direktor Marproma Bernard Majhenič se poslavlja od položaja, poroča časnik Večer. Nadzorni svet podjetja namreč ni izbral nobenega izmed kandidatov, ki so bili prijavljeni za mesto direktorja. Majhenič je na vodstvu Marproma že od leta 2013, se pravi da je bil direktor 9 let. Ker niso izbrali nobenega iz kandidatov, bodo o tem, kdo bo podjetje vodil, razpravljali na jutrišnji seji.

Po temeljitem razmisleku in glede na usmeritve, ki nas čakajo v prihodnosti z e-mobilnostjo in urbano mobilnostjo, smo ugotovili, da se vizije kandidatov ne ujemajo z našimi,” je po poročanju Večera o odločitvi nadzornega sveta povedal predsednik Matej Pavlič, sicer mestni svetnik liste Arsenovič za Maribor.

Majhenič njihove odločitve ni komentiral, zato trenutno odgovora na to, če se poslavlja samo od Marproma ali tudi od Javnega holdinga Maribor. Mandat mu sicer poteče marca, zato bodo morali o njegovi nadomestitvi odločati hitro. Po neuradnih informacijah Večera bi naj nadzorni svet vabilo za vodenje podjetja poslal vsem direktorjem Javnega holdinga Maribor. V vodstvu naj bi bil Ranko Šmigoc, ki je sicer pred kratkim postal direktor Mestnih nepremičnin.

Današnja odločitev nadzornega sveta je marsikoga presenetila, saj se je pred tem govorilo o tem, da bi Majhenič celo prevzel vodenje Športa Maribor.