Lekarne Maribor so v soboto 8. junija, na Glavnem trgu v Mariboru letos, že 16. leto zapored izpeljale prireditev »Zdravje v vsak dom«. Dogodek se odvija v čast priznanemu magistru farmacije Francu Minařiku, ki se je rodil 9. junija leta 1887. 

Prava paša za oči stojnica z zdravilnimi rastlinami

Obiskovalci prireditve so bili s strani lekarniških farmacevtov deležni številnih koristnih informacij o pravilni in varni rabi zdravil kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja. Tudi letos so bile zelo dobro obiskane brezplačne meritve  glukoze v krvi, krvnega tlaka, pregledi kože, venskega pretoka, ipd.

Na številnih stojnicah so se predstavili poslovni partnerji Lekarn Maribor z izdelki za preventivo in podporo zdravja, ki so uporabnikom na voljo v lekarniških enotah Lekarn Maribor. V okviru prireditve je bila prava paša za oči stojnica z zdravilnimi rastlinami. Obiskovalci so si lahko v živo ogledali številne zdravilne rastline, jih dotaknili, poduhali ter se podučili o ugodnih učinkih na naše zdravje s strani poznavalke tega področja iz Lekarn Maribor.

[[image_1_article_67013]]

Na prireditvi se je predstavil tudi program Svit katerega naloga je zagotoviti kvaliteten presejalni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki za prebivalce Republike Slovenije v ciljni starostni skupini.
Obiskovalci so se lahko sprehodili po napihljivem modelu debelega črevesa in si ogledali kako izgledajo polipi in spremembe na sluznici debelega črevesa.

Ponovno dobrodelen namen

V okviru prireditve so Lekarne Maribor ponovno delovale dobrodelno. Lekarne Maribor in Farmadent že vrsto let prispevajo sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Simbolični ček je s strani direktorja Lekarn Maribor, Albina Turka in direktorice Farmadenta dr. Jerneje Kastelic, v imenu Zveze Prijateljev Mladine Maribor prevzel prim. asist. mag. Martin Bigec, dr. med., specialist pediatrije.

[[image_2_article_67013]]

Na prireditvi so Lekarne Maribor poskrbele tudi za animacijo otrok in drobna presenečenja za obiskovalce.