Svež, dišeč, vroč in neustavljivo dober – sezona kostanja je v Mariboru že v polnem zagonu in z njim se vrača tradicionalni vonj po pečenih dobrotah, ki se vije po mestnih ulicah. Prva stojnica je že odprla vrata in ponuja merice najdebelejših plodov, ki jih ljubitelji kostanja nestrpno pričakujejo vsako jesen.
Najboljša sladkoba kostanja se razvije po prvem mrazu
Ti zlato rjavi plodovi so popoln prigrizek za hladnejše dni, ki ogrejejo roke in srca mimoidočih, hkrati pa oživljajo mestni utrip z nepozabno jesensko tradicijo. Ljubitelji te jesensko-zimske poslastice se bodo razveselili novice, da je prva stojnica že postavljena na Trgu svobode. Cene pa segajo od 4 eurov za majhno merico (1/4 litra) in 7 eurov za večjo merico (1/2 litra), kar pokaže, da se cene v primerjavi z lanskim letom niso spremenile.
[[image_1_article_70274]]
Čeprav se najboljša sladkoba kostanja razvije šele po prvem mrazu, je vredno pohiteti, saj so prvi plodovi pogosto najbolj sočni, mehki in polni okusa. Trenutno je to edina stojnica v mestu, ki že ponuja to priljubljeno jesensko poslastico, medtem ko druge lokacije še vedno samevajo in čakajo na svoje trenutke. Zato se poraja vprašanje, ali se bodo tudi drugi ponudniki kmalu vrnili na svoje običajne mestne točke, kot so to počeli pred pandemijo, in ponovno napolnili mestne ulice z vonjem po pečenem kostanju, ki je neločljivo povezan z jesenskim vzdušjem.