Glavna Avtobusna postaja Maribor je že dlje časa skoraj da mesto duhov. Vsaj podhod, ki vodi pod Mlinsko ulico je kot vzet iz apokaliptičnega filma. Kaj lahko občani pričakujejo? Se obetajo spremembe za glavno AP Maribor?

Glavna AP kmalu v novi podobi

Ob otvoritvi prenovljenega Casino Admirala, ki domuje na lokaciji AP Maribor, je mariborski župan Saša Arsenovič dejal, da se obetajo spremembe. Iz Mestne občine Maribor so za naš medij Maribor24 sporočili, da se na Avtobusni postaji Maribor trenutno zaključuje obnova prostora blagajne, informacij in čakalnice za potnike. "Gre za prvo celovito obnovo teh prostorov po izgradnji sedanje Avtobusne postaje Maribor v letu 1989, s katero bomo pridobili sodobno opremljene in prijazne površine tako za vse uporabnike storitev kot tudi zaposlene," zagotavljajo.

Poleg tega MOM načrtuje letos pri pripravi rebalansa 2024 nameniti del sredstev tudi za ureditev zunanje fasade AP in notranjega prometnega dela hojnice, ki bo deležna pleskarskih del in zamenjave urbane opreme. Prav tako so predvidena sredstva za redna investicijska vzdrževalna dela, v kar spadajo peroni, dostopi, sanitarije, drsna vrata na perone idr.

"Hkrati pa z rebalansom namenjamo sredstva še za naročilo novega etažiranja celotne AP Maribor, ki je osnovni pogoj za uspešno revitalizacijo AP v tistem delu, kjer je najbolj neurejena ravno iz naslova lastništev," so pojasnili, saj ima večina lokalov v podhodu zasebne lastnike.