Projekt revitalizacije Lenta v Mariboru ne zajema samo dela ob reki Dravi, temveč obsega celotno območje mesta od Drave do mestnega parka. Župan Maribora Aleksander Saša Arsenovič, je na novinarski konferenci pred 14. redno sejo Mestnega sveta MO Maribor, ki je potekala danes 16. aprila 2024, poudaril, da je ta projekt ključen za povezovanje dveh zelenih delov mesta, reke Drave in Mestnega parka, ter da je že na izjemno dobri poti.

Ozelenitev mesta na dobri poti

Projekt predstavlja pomemben korak v razvoju našega mesta. Povezovanje območja ob Dravi s mestnim parkom je ključno za ustvarjanje prijetnega in funkcionalnega mestnega okolja. Župan je povedal, da "je ta pot povezovanja dveh zelenih delov mesta, Drave in parka, na izjemno dobri poti... Tudi dojemanje prostora ob sami reki na stiku, kjer stopnice oziroma plaže še niso narejene, so nam dali ponoven razmislek. In podnebne spremembe, ki smo jim priča, so pojasnile, da moramo ta prostor narediti še bol zelen kot je bilo predvideno v projektu."

Med drugim se je projekt sanacije Lenta uspešno uvrstil med dvajset finalistov na natečaju EU projekt, moj projekt 2024. Župan je na konferenci izrazil vabilo h glasovanju, ki ga lahko opravite na tej povezavi - EU projekt, moj projekt 2024.

"Zadnje minimalne spremembe projekta v okviru stika z reko, ki je izjemno priljubljen pri starejših in pri mlajših... ko bodo ti zadnji manjši popravki opravljeni, gremo ven z razpisom za izbiro izvajalca," objasni Arsenovič. Doda: " V resnici moramo urediti tri plaže, denarja pa imamo mogoče za eno. In, ko naredimo eno, skladno s sprejetjem rebalansov, gremo tudi v ureditev ostalih dveh." Tako bi naj bila prioriteta končanje plaže pred hišo Stare trte, nato lokacije vzhodno od Starega mosta.

[[image_1_article_65289]]

Revitalizacija Lenta ni le estetski projekt, temveč tudi prizadevanje za izboljšanje kakovosti življenja in trajnostnega razvoja mesta. S tem se Maribor utrjuje kot privlačna destinacija za prebivalce in turiste ter kot zgled trajnostnega urbanega razvoja.