Pritličje Waldorfske osnovne šole so zasedli otroci sosednjega pogorelega Waldorfskega vrtca, zato morajo na šoli do septembra obnoviti zgornje prostore šole, ki jih doslej še niso uporabljali in zato niso primerne za opravljanje pouka.

Odkar so spodnje prostore Waldorfske osnovne šole zasedli otroci iz nedavno pogorelega Waldorfskega vrtca v Mariboru, prihaja v šoli do prostorske stiske, saj se morajo osnovnošolski učenci preseliti v zgornje nadstropje, kjer je potrebno celovito urediti nekaj učilnic, da bodo primerne za pouk. Teh učilnic na šoli doslej namreč niso uporabljali in zato niso primerno urejene. V šoli so si zadali, da prostore spravijo v red do septembra, ko bodo učenci ponovno sedli za šolske klopi. Časa tako primanjkuje, zaradi letnih dopustov pa tudi mojstrov obrtniških del.

“Ti prostori zahtevajo temeljito obnovo tal, sten, luči, kotička z umivalnikom, radiatorjev, opreme. Vse to pa mora biti narejeno še pred pričetkom novega šolskega leta. Ogenj je v nekaj urah uničil večletno delo, a naša neizmerna volja in želja, da premostimo trenutne težave in izzive, pa ostajata,” so zapisali v Waldorfski šoli. 

Pomagali vsi, učenci, starši, zaposleni …

Tako so v preteklih dnevih zaposleni, učenci in starši vrtčevskih otrok stopili skupaj in pričeli z družnimi močmi na lastno pest pomagati pri prenovi šolskih prostorov. A sami ne zmorejo, saj navsezadnje potrebujejo pomoč raznih mojstrov, od električarjev do pleskarjev, slednjih pa zlasti v času letnih dopustov dokaj primanjkuje.

 

Na šoli prosijo za pomoč

Na šoli bi bili močno hvaležni vsem, ki bi billi pripravljeni priskočiti na pomoč z materialom ali donacijami oziroma z obrtniškim delom.

“Pomagate nam lahko z donatorskimi nakazili na TRR: SI56 6100 0000 7677 315 (Delavska hranilnica) – namen: donacija za preureditev šole. Več kot dobrodošle so tudi druge oblike pomoči kot so material, oprema in še zlasti obrtniška dela: pleskanje sten, obnova parketa, radiatorji, umivalniki, luči, urejanje kotička z umivalnikom, vodovodni in elektromaterial, ograja na dvorišču, ki bo razmejila vrtčevski del od šolskega …”

V kolikor ste zainteresirani za pomoč, so v šoli dosegljivi na telefonski številki 02 251 63 34 ali 030 643 303 in e-naslovu: tajnistvo@waldorf-maribor.si
“Vaše razumevanje in pomoč sta neprecenljivi. Že sedaj vam v imenu zaposlenih Waldorfske šole in vrtca Studenček kličemo iskrena in srčna hvala.”