Včeraj, 21. junija 2024, je potekala še uradna otvoritev kopališča Mariborski otok. Po ocenah podjetja Šport Maribor iz skupine JHMB je bila ta uspešna. ''Otvoritev Mariborskega otoka uspešna! Tudi sonček se je prikazal, tako da je osvežitev, takšna in drugačna, prišla še kako prav! Zabavali smo se ob poletnih ritmih, ki jih je vrtel DJ Denito in odličnih nastopih Plesna šola Vibe!'' so zapisali na družbenem omrežju Facebook. 

Pester program

Na Mariborskem otoku, ki je za kopalce odprt med 9. in 20. uro, bo ob osvežitvi v treh bazenih tudi v letošnji sezoni na voljo pester spremljevalni program; ta bo vključeval kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, razne vodne animacije, otroški kino in nastope mladih DJ-ev, kot novost pa še kino pod zvezdami.

Kakšne pa so cene?

Cene vstopnic za Mariborski otok v novi sezoni ostajajo nespremenjene – odrasla celodnevna 6,5 EUR, otroška celodnevna 4,5 EUR, upokojenska 4,5 EUR, enotna vstopnica po 14. uri 4 EUR in večerna po 18. uri 2,5 EUR. Celoten cenik je dostopen na tej povezavi. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tudi letos poteka akcija »Karta za otroka«, s katero na JHMB omogočajo obisk kopališča otrokom iz socialno šibkih družin.
'