Astoria

V Astoriji so za prihajajoče spomladanske mesece pripravili izjemno zanimiv izbor pijač in tortic. Sama sem se tokrat osredotočila predvsem na zanimive in osvežilne pijače, v katerih sem lahko uživala na njihovi "sončni terasi". Da sem se pri vsej izbiri lažje odločila pa sem se seveda posvetovala z zaposlenimi, ki so predlagali dve trenutni zvezdi ponudbe – jagodni matcha latte in pinki spritz. Po resnici povedano v vsakdanjem življenju nisem najbolj navdušena nad matcho, a priznam, da me je njihov jagodni matcha latte res presenetil. Bil je izjemen in sem posledično uživala vse do zadnje kapljice. Po matchi pa seveda paše nekaj sproščujočega – v mojem primeru pinki spritz, ki je bil vse to, kar sem upala, da bo. Gre za sladek, nežen koktejl, ki je kot nalašč za nekoliko toplejše mesece. Izstopa pa tudi zaradi svoje čudovite roza barve, ki mu da še dodaten "ženstven" občutek. Z obema "zvezdama" sem bila torej več kot zadovoljna in bi jih zagotovo še kdaj naročila. 

[[image_1_article_64936]]

Caffeteria City

Caffeteria City je priljubljena predvsem pri delavcih, ki hodijo med malico tja na kavo in pri dijakih/študentih in ostalih uporabnikih avtobusa, ki pelje iz Slavije. Marsikdo bi njihovo spomladansko ponudbo prav zaradi tega spregledal, a je dejstvo, da je vsekakor omembe vredna. Tudi pri njih sem se glede ponudbe posvetovala z zaposlenimi, pri čemer mi je Tamara prijazno ponudila dve zelo raznoliki izbiri – jagodni latte in pomladni gin. Čeprav jagodni latte iz Caffeterije in jagodni matcha latte iz Astorie zvenita kot podobna zadeva, gre za povsem drugačno pijačo. Pri jagodnem latte-ju gre namreč za kavico z odtenkom jagodne arome, medtem ko je jagodni matcha latte zeleni čaj. Ko me je latte prebudil pa je že bil čas za nekaj močnejšega – gin. Seveda človek pri ginu vedno misli, da ga ne bo nič več presenetilo, ker gre za priljubljeno pijačo, ampak temu tokrat ni bilo tako. Bil je namreč izredno dobro pripravljen in vreden vsake pohvale. Tudi tukaj bi oboje z veseljem še enkrat naročila. 

[[image_2_article_64936]]

Niagara

Čeprav se v Niagaro po navadi odpravimo na kakšen koktejl, sem se jaz tokrat odločila za tri brezalkoholne opcije. Po posvetu z mojstrom samim, Lovrom, sem izvedela, da je Niagara te dni odeta v okus meda in marelic. "Doma smo naredili sirup marelica-med, ki ga damo v skoraj vse te pijače," je pojasnil. Prva pijača, ki sem jo preizkusila je bila pomladna limonada, ki je, poleg tega, da odlično izgleda tudi zelo dobrega okusa. K temu sem kasneje dodala še pomladni ledeni čaj, ki prav tako bazira na sirupu med-marelica in pa brezalkoholni koktejl Beefree 0,0%. Priznam, da so me vse tri pijače navdušile in, da so s tem ponovno dokazali, da za dober (in lep) kozarec ne potrebujejo vedno alkohola, dovolj je že nekaj domišljije.

[[image_3_article_64936]]

Caffeteria Europark

V Caffeteriji Europark ponujajo v spomladanskih mesecih vse – od pomladne osvežitve, sproščujočih napitkov in vse do poživitvenih kavic. Kot prvo sem se seveda osredotočila na njihovo zvezdo ponudbe, kavo s tonikom. Gre za neko posebno kombinacijo, ki je na tak način nisem videla še nikjer. Če ste ljubitelj kave (in tonika) bo zagotovo navdušila tudi vas. V nadaljevanju pa sem se osredotočila predvsem na osvežilne pijače. Kot prvo sem, kot ljubitelj limonad, seveda naročila limonado češnja, ki je presegla vsa moja pričakovanja. Ker pa se v Caffeteriji pogosto osredotočajo na pijače z ginom, sem seveda naročila tudi nekaj v tej smeri – Gin&Teanik. Pri tej pijači me je takoj navdušila prezentacija, saj sem si lahko koktejl "zmešala" kar sama. Čeprav je Caffeterija Europark že drugače stalnica v življenju mnogih in večina ljudi klasično ponudbo zelo dobro pozna, bi sama v spomladanskih mesecih priporočala tudi kaj iz nove ponudbe. Zdi se namreč, da se je ekipa pri vzpostavitvi novega menija zelo potrudila.

[[image_4_article_64936]]