V počastitev dneva Zemlje je Študentski svet stanovalcev študentskih domov Univerze v Mariboru stanovalcem Študentskih domov Univerze v Mariboru pripravil prav posebno presenečenje.

[[image_1_article_65506]]

Na vhodu v Center Študentskih domov UM na Gosposvetski cesti so jih pozdravili s čudovitimi lončnicami, ki bodo odslej krasile in hkrati čistile zrak v njihovih sobah.

Zelene študentske sobe

Tako so mladi študentje nakazali, da se zavedajo pomembnosti skrbi za okolje. Lončnice ne bodo le lep okras, ampak bodo tudi izboljšale kakovost zraka v prostorih, kar bo pripomoglo k bolj zdravemu in prijetnemu bivanju študentov.

[[image_2_article_65506]]

To ni edina okoljsko ozaveščena iniciativa študentskega sveta. Pred kratkim so namreč že razdelili 60 lončnic ob odprtju prenovljenega Doma 1, s čimer so obeležili 60. obletnico odprtja prvega študentskega doma v Mariboru.

Zelenje v študentskih domovih je simbol našega trajnega zavedanja o vplivu, ki ga imamo na okolje. Upamo, da bodo študenti te lepe lončnice skrbno negovali in s tem prispevali k bolj zelenemu in zdravemu okolju, v katerem živimo.