Gasilci PGD Maribor - mesto, danes, 4.5.2024, organizirajo dobrodelni big open air koncert na Trgu Leona Štuklja Maribor. Namen dogodka je zbiranje sredstev, ki bodo namensko porabljena za obnovo gasilskega doma. Med nastopajočimi so Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, Čudežna polja, Glasbena skupine URIELE ...

Mnogo nastopajočih, hrana in pijača, bogat srečelov ...

PGD Maribor-mesto je najstarejše gasilsko društvo v mariborskem okrožju, uradno ustanovljeno leta 1871 leta. Od leta 1881 so nastanjeni v prostorih na Koroški cesti 12 v Mariboru. To so objekti, ki so bili že davno namenjeni za gasilsko enoto, prav tako je tukaj bila prva urgentna ambulanta in reševalna služba (predhodnica današnje Nujne medicinske pomoči Maribor).

Objekti, v katerih gasilci delujejo še danes, so zelo stari (najstarejši del je star cca. 500 let) in dotrajani. V preteklosti so bile ideje o selitvi enote na drugo lokacijo, v nove objekte, vendar so to idejo opustili.

"Gasilska enota tukaj deluje že poldrugo stoletje, na lokacijo pa nas vežejo številni spomini, prav tako ima ta lokacijo posebno "dušo". Prav tako je lokacija iz operativnega vidika zelo dobra in strateško ustrezno umeščena. Težava so samo objekti. Zelo stari, dotrajani objekti, ki zahtevajo temeljito obnovo, za kar pa v društvu vedno zmanjka denarja. Večino del opravljamo sami - trenutno poteka rekonstrukcija elektroinštalacije in ogrevanja. Navkljub našim prizadevanjem, katere uresničujemo kot prostovoljci v svojem prostem času, nam primanjkuje finančnih sredstev. Zato smo se odločili organizirati koncert (veselico)," so sporočili iz PGD Maribor - mesto.

ČASOVNICA: 
- 15.00 - 18.00 (gasilske športne igre, Gasilska godba Marburg, DJ)
- 18.00 - 24:00 (koncert: Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, Čudežna polja, Glasbena skupine URIELE)

ORGANIZATOR: PGD MARIBOR-MESTO
NAZIV DOGODKA: NAJVEČJA ŠTAJERSKA GASILSKA VESELICA S PGD MARIBOR - MESTO
VSTOP PROST 

Dogodek bo spremljal bogat srečelov, prav tako bodo gasilci poskrbeli za hrano in pijačo.