Nadzorni svet Energetike Maribor je na sredini seji za začasnega direktorja družbe imenoval predsednika nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor Borisa Novaka in nekdanjega predsednika uprave Pošte Slovenije, poroča Večer. Nadzornikov družbe ni prepričal nobeden od petih kandidatov, ki so se prijavili na januarski razpis.

Rihter je prosil za razbremenitev

Kot je po navedbah časnika povedal predsednik nadzornega sveta Energetike Maribor Damijan Škrinjar, je dosedanji začasni direktor Andrej Rihter, ki je hkrati direktor holdinga, zaprosil, da ga razbremenijo.

Že ob njegovem imenovanju za začasnega direktorja je bilo dogovorjeno, da funkcijo prevzame do imenovanja novega direktorja s polnim mandatom, je pojasnil Škrinjar in dodal, da bo nadzorni svet razpis ponovil, izdali ga bodo predvidoma prihodnji teden.

Novak bo zaradi imenovanja na mesto direktorja odstopil z mesta prvega nadzornika holdinga, funkciji sta namreč nezdružljivi. V zvezi z morebitnim trajnim prevzemom vodenja Energetike Maribor pa je Novak dejal, da nerad prejudicira, “v takih razmerah je to še posebno nehvaležno“.

Osebno ne favoriziram nikogar, prav je, da z vsemi kandidati, ki se bodo prijavili na ponovljeni razpis, opravimo razgovor in se odločamo na podlagi tega,” pa je o tem dejal Škrinjar.

Perc se je poslovil zaradi previsokih položnic

Direktorsko mesto v Energetiki je odprto od decembra, ko se je zaradi previsokih položnic za ogrevanje za november in december moral posloviti Alan Perc, ki je družbo vodil od februarja 2009.

Na januarski razpis se je nato po informacijah Večera neuspešno prijavilo pet kandidatov, vodja storitev v Energetiki Tine Šalamon, Uroš Fonovič, do oktobra lani zaposlen na Pošti, Filip Kokalj s fakultete za strojništvo, Gregor Makovec, ki je leta 2018 na lokalnih volitvah kandidiral na listi Arsenovič za Maribor, in Matjaž Burger, vodja strateškega razvoja v Petrolu.

STA