Saga o domnevnih kršitvah pravic zaposlenim na Mestni občini Maribor se je nadaljevala tudi na včerajšnji izredni seji mestnega sveta.

Dogajanje na včerajšnji izredni seji mariborskega mestnega sveta še vedno odmeva. Po burni razpravi so mestni svetniki na dnevni red vendarle uspeli uvrstiti 5. točko na temo kršenja pravic zaposlenim. V tem delu je bila sicer nato seja zaprta za javnost. Svetniki so  zahtevali vpogled v spise/zadeve, kjer je dokumentirano vse gradivo, ki se nanaša na očitke o domnevnih hujših kršitvah pravic zaposlenim na MOM s strani funkcionarjev, domnevno podžupana Sama Petra Medveda in vodje kabineta župana Jelke Vrečko.

Potem ko je svetnik Stojan Auer zagrozil, da lahko mestni svetniki sejo tudi zapustijo, se je na to župan Arsenovič odzval z naslednjimi besedami: “Mislim, da to ne bo potrebno, bomo pa uvrstili to točko, te maile, ker spisa tako ni. Pa boste lahko povedali vaše mnenje o tem. Spisa ne smemo dati, o mailih pa se lahko pogovarjamo. In bomo pazili, da bomo zaščitili interes …”.

Đurov trditve vodstva občine zanika

Mestni svet se je v nadaljevanju seje seznanil, da je v zadevi 069-1/2023 tudi zapis, ki po besedah župana Saša Arsenoviča, podžupana Sama Petra Medveda in v.d. direktorice mestne uprave Lidije Krebl ni bil podpisan in datiran ter ga je župan predstavil podžupanu Samu Petru Medvedu, ta pa je na tej podlagi zahteval izločitev tega dokumenta. Na povedano se je danes odzval zdaj že nekdanji direktor mestne uprave Srečko Đurov.

“Če gre za dokument 069-1/2023-16, navedeno ne drži. Predmetni dokument je bil datiran in podpisan z moje strani. Vsebuje opis možnosti odziva delodajalca in ugotovljena dejanska stanja za štiri osebe, med drugim tudi za podžupana dr. Sama Petra Medveda. Podpisan in datiran dokument je knjižen pod eno zaporedno številko ter se nahaja na MOM v fizični in elektronski verziji. Dokument, je bil pripravljen s strani uslužbencev Sekretariata in po sami vsebini predstavlja povzetek ugotovitev strokovnih služb ter navedb/izpovedb javnih uslužbencev iz Kabineta župana. Zapisano sem pojasnil tudi podžupanu Medvedu, ko sem zavrnil njegovo zahtevo po odstranitvi in uničenju predmetnega dokumenta. Sploh pa ne razumem sprenevedanja župana, ki sem mu podpisan in datiran dokument osebno izročil in prav tako ge. Lidije Krebl, pod vodstvom katere je bil dokument pripravljen in od nje osebno tudi knjižen,” je zapisal Đurov.