Prvi dan Festivala oblikovanja Maribor je potekal med 12. in 16. uro v Mariboxu. Ob 12. uri si je polna dvorana dijakov in gostov ogledala vse filmske produkcije in animacije, ki so sodelovale na natečaju FOMB. Po ogledu vseh prispevkov sta skrbnika posameznih področij podelila tudi nagrade za najboljše izdelke u v kategorijah plakat, film in fotografija. 

Pester dan in mnogi zanimivi gosti

Dan medijcev se je uradno pričel ob 13. uri. Sledile so predstavitve treh gostov, ki delujejo na zelo različnih področjih. Na zanimiv način so približali svoje delo. Kot prvi gost se je predstavil Blendor Sefaj, soustanovitelj studia za razvoj digitalnih rešitev Clover Labs, kjer razvijajo digitalne izdelke in rešitve za stranke po vsem svetu. Z zabavno predstavitvijo in kančkom humorja je predstavil medijski svet in svoj proces dela.

[[image_2_article_65316]]

Naslednja gostja je bila Tea Vučkovič, DJ-ka in glasbena producentka, ki si je s svojo močjo obvladovanja čustev na plesiščih in dinamičnimi nastopi prislužila naslov ambasadorke tehno glasbe v Sloveniji. Poudarila je pomembnost vsakega poklica pri organizaciji klubskih in festivalskih dogodkov, svoje nastope in svojo akademijo, na kateri poučuje bodoče DJ-je in glasbene producente.

Med točkami so lahko obiskovalci prisluhnili dijaku Roku Bednjaniću, ki je dan popestril z glasbo.

[[image_1_article_65316]]

Kot zadnji gost se je predstavil rap umetnik in profesionalni tekstopisec, Zlatko Čordić. V intervjuju, ki ga je vodil Blendor Sefaj, je predstavil svojo življenjsko zgodbo in razlog, zakaj imajo njegova besedila močno sporočilno vrednost in zakaj obravnavajo družbeno tematiko.