Leo klub Slovenska Bistrica, ki je že dolgo sinonim za nesebično pomoč in prostovoljsko delo v lokalni skupnosti, letos prireja izjemen dogodek. Tokrat je v ospredju dobrodelna dražba dresa Luke Dončića, ene največjih zvezd slovenskega in mednarodnega športa. Njen cilj? Zbrati sredstva za podporo mladim športnikom iz socialno šibkejših okolij.

Dobrodelnost in šport združujeta moči

Luka Dončić, ki je bil letos že petič izbran na NBA All-Star tekmo, je tako svojo izjemnost dokazal tudi z dobrodelno gesto ter podarjenim dresom. Če je bil ta vrsto let simbol uspeha in predanosti, bo v očeh mladih vzhajajočih zvezd sedaj simbol upanja.

»Letos bomo v Leo klubu Slovenska Bistrica ponovno organizirali dobrodelno dražbo. Po uspehu dražbe dresa Tadeja Pogačarja leta 2021, smo navdušeni, da nam je tokrat svoj dres poklonil Luka Dončić,« ponosno izpostavi predsednik Leo kluba Slovenska Bistrica Anej Dukarič, ki doda:

»Cilj letošnje dražbe je podpreti mlade športnike, ki so še na začetku svoje poti in potrebujejo finančno pomoč za uresničitev svojih sanj. Z zbranimi sredstvi bomo krili letne vadnine in omogočili nakup opreme za treninge tistim, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij.«

»Naš cilj je podpreti vsaj deset nadobudnih talentov in jim omogočiti, da se razvijajo v vrhunske športnike, ki bodo nekoč morda dosegli uspehe, podobne Lukovim. Želimo si, da bi letos dvignili dražbo še na višji nivo in uspeli zbrati čim več sredstev za pomoč mladim talentom,« še izpostavi Dukarič.

Vsi, ki želite sodelovati in prispevati k tej plemeniti pobudi ter se morda celo potegovati za Dončićev dres, vabljeni, da se pridružite dražbi, do katere lahko dostopate tukaj. Dražba traja od danes, 17, junija 2024, od 8. ure dalje, do petka, 21. junija, do 20. ure.  S skupnimi močmi lahko pomagamo mladim športnikom in jim omogočimo, da sledijo svojim sanjam.

Bodo ponovili uspeh dražbe majice Tadeja Pogačarja?

Leo klub Slovenska Bistrica ni novinec v organizaciji dobrodelnih dražb. Leta 2021 so uspešno izpeljali dražbo podpisane rumene majice dvakratnega zmagovalca kolesarske dirke po Franciji, Tadeja Pogačarja.

Izkupiček dražbe, ki je znašal 1.870 EUR, so namenili socialno ogroženim družinam v Slovenski Bistrici. Ta uspeh je postal navdih za letošnjo dražbo dresa Luke Dončića, ki prinaša še večji potencial za pomoč mladim športnikom.

Leo klubi so del največje, dobrodelne, prostovoljne, svetovne, nepolitične in nereligizone organizacije Lions Clubs International, pri čemer Leo klubi združujejo mlade med 16. in 30. letom starosti.

Kaj pa cilji?

Tokratni cilj je še ambicioznejši. Leo klub želi z zbranimi sredstvi pokriti letne vadnine in nakupiti opremo za treninge mladim športnikom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

S tem želijo omogočiti vsaj desetim mladim talentom, da se razvijajo v vrhunske športnike in sledijo svojim sanjam. Dražba bo potekala na spletu, kar omogoča širšo udeležbo in večje možnosti za zbiranje sredstev.

Vzor dobrodelnosti in solidarnosti

Dobrodelne dražbe, kot je ta, so ključnega pomena za podporo mladim športnikom, ki se soočajo s finančnimi težavami. Vsa zbrana sredstva namreč neposredno vplivajo na življenja teh mladih posameznikov, omogočajo jim boljše pogoje za treniranje in razvoj njihovih talentov. Poleg tega pa takšni dogodki povezujejo skupnost in spodbujajo k sodelovanju ter solidarnosti.

Kdo so plemeniti slovenjbistriški »levi«?

Leo klub Slovenska Bistrica je bil ustanovljen leta 2012 in je združil 25 nadobudnih članov lokalnega okolja. Danes klub šteje 11 članov. Klub Pomaga! vsem v lokalnem okolju, ki pomoč potrebujejo in se trudi izboljšati kvaliteto življenja v lokalnem okolju. Vsako leto Dan družin sprejme 150 obiskovalcev, ki na, že tradicionalno sončno nedeljo, ustvarjajo v ustvarjalnih kotičkih, spoznavajo svet slepih in slabovidnih, se družijo s terapevtskimi živalmi in še kaj novega se najde vsako leto.

Decembra pridne roke članov skuhajo nekaj sto kozarcev marmelade in spečejo nekaj deset kilogramov piškotov za poslovna darila in tako zberejo sredstva za tradicionalni spomladanski izlet Svež veter. 150 otrok iz socialno ogroženih družin za en dan odmisli vse skrbi, leoti pa jih popeljejo na dogodivščino - spoznavati živalski svet, znanstvene poskuse ali pa na zabavo v adrenalinski park.

Redno sodelujejo z Domom dr. Jožeta Potrča in nekaj let, je bila tradicija organizirati Kino za upokojence. Vsako leto lahko člane najdete na božični stojnici v Slovenski Bistrici - enkrat s palačinkami in kuhančkom, drugič z odišavljenim ginom in toplimi sendviči. Redno sodelujejo s člani Lions kluba Slovenska Bistrica pri njihovih akcijah in projektih.

Leo klub Slovenska Bistrica tako vsakič znova dokazuje, da zares živi svojo misijo, pomaga ter življenja spreminja na bolje. Čeprav so majhna skupina, je njihov vpliv velik in pomemben, kar dokazujejo z vsakim novim projektom in vsako novo pobudo.

Vsi, ki želite sodelovati in prispevati k tej plemeniti pobudi ter se morda celo potegovati za Dončićev dres, vabljeni, da se pridružite dražbi, ki vas čaka na tej povezavi. S skupnimi močmi lahko pomagamo mladim športnikom in jim omogočimo, da sledijo svojim sanjam.