Slovenski nogometaši so pod vodstvom Mariborčana Matjaža Keka do včeraj razveseljevali celotno Slovenijo. Le malo je manjkalo do zgodovinske uvrstitve v četrtfinale evropskega prvenstva. Na koncu so odločale enajstmetrovke, ki so zmago prinesle Portugalski. A kljub temu z vseh strani upravičeno prihajajo pohvale za naše nogometaše. 

Odzvala se je tudi mariborska občina. »Borbenost in srčnost na igrišču sta navdihnili celotno Slovenijo, ki je z vami trepetala do zadnje sekunde. Kljub dežju se je tudi na Grajskem trgu zbralo več kot 500 glasnih navijačev naše reprezentance,« so zapisali v objavi na družbenem omrežju Facebook in se zahvalili fantom za nepozabne trenutke in ponos.

Keku mestni pečat

Poseben poklon in čestitke pa so namenili tudi našemu someščanu, odličnemu strategu, selektorju Matjažu Keku. Za predano vodenje in ves doprinos slovenskemu nogometu mu bo župan Mestne občine Maribor podelil mestni pečat. »Iskrene čestitke slovenski nogometni reprezentanci za izjemno predstavo na EURO 2024!« so še zapisali pri mariborski občini.

Mestni pečat Maribora je priznanje, ki ga podeljuje župan mestne občine Maribor podjetjem, zavodom in drugim organizacijam, skupnosti, organom, društvom in posameznikom za zasluge pri sodelovanju z Mariborom na področju gospodarstva in družbenih dejavnosti ter ob njihovih jubilejih.