Po poročanju portala Neurje.si je Arktika še vedno hladna in počasi prihaja iz zime, vendar se sonce krepi, tople zračne mase pa v nizkih zemljepisnih širinah pridobivajo poletne lastnosti. Evropa lahko dobi katero koli zračno maso glede na ugodno postavitev vremenskih vzorcev. Zato lahko od poletne toplote hitro preidemo v zimsko stanje. Dežurni meteorolog Agencije RS za okolje je za naš medij pojasnil, kakšno vreme lahko pričakujemo v prihajajočih dneh.

Čaka nas nova vremenska sprememba

Jutri nas čaka nova vremenska sprememba s padavinami, ki bodo ponoči zajele celotno državo. Meja sneženja se bo krepko spustila – podobno kot v preteklem tednu. "Največja verjetnost za sneg je v torek, majhna tudi kasneje – v četrtek, ko se dodatno ohladi. V četrtek sicer vidimo snežne plohe, a bo količina zagotovo manjša kot tista v torek," je pojasnil vremenoslovec.

Kot je še izpostavil, je zanimivo predvsem to, da bo Pohorje do četrtka po vsej verjetnosti prejelo obilno snežno pošiljko. Mogoče celo večjo, kot pozimi. V nižinah tako pričakujejo okrog 10 centimetrov snega, na vrhu Pohorja pa tudi do 40 centimetrov. Bo pa snežna odeja prekrila predvsem severni del države. 

Temperature bodo nad lediščem

Za nami je izrazito hladna noč, temperature so se namreč ponekod ponovno spustile pod ledišče. V prihodnjih dneh pa bi se situacija naj izboljšala. "Temperature bodo nad lediščem, okoli ledišča verjetno le v alpskih dolinah. Čez dan bo nekje pod 10 stopinj Celzija," nam pojasni prognostik. 

Ponovno ohladitev lahko pričakujemo v četrtek ali v petek, ko se bo nebo nekoliko zjasnilo. "Takrat je lokalno možno, da bodo temperature padle pod ledišče, seveda pa ne bo tako hladno kot smo bili vajeni te dni," še doda.

Otoplitev in s tem lepše vreme pričakujejo prihodnji vikend. Temperature bodo takrat hitro naraščale in po vsej verjetnosti celo presegle 20 stopinj Celzija.