Nedavno je novinar Bojan Požar poročal o ravnatelju Osnovne šole Hajdina, ki naj bi med delovnim časom počel neprimerno ravnanje, poroča portal Metropolitan. V svojem članku Požar ravnatelju očita, da je na svojem računalniku hranil neprimerne spolne vsebine, vključno s posnetki znanih oseb, med njimi tudi ravnateljeve žene. Poleg tega naj bi se nekateri učitelji pred očmi otrok javno in neprimerno izkazovali ljubezen ter naklonjenost.

Osnova za obsežen članek naj bi bila izjava enega od staršev otroka, ki obiskuje omenjeno osnovno šolo. Ta naj bi v svojem odprtem pismu novinarju omenil tudi domnevno prikrivanje dogajanja na šolski ekskurziji v Berlinu, kjer naj bi učitelj zahteval, da se otroci slečejo do spodnjic, da bi preveril, ali skrivajo fuge. Po poročanju portala Ptujinfo vodstvo šole ni želelo komentirati omenjenega dogodka.

"To so laži" 

Zaradi domnevnega neprimernega vedenja ravnatelja in učiteljev portal trdi, da bodo starši množično izpisali svoje otroke, če ravnatelj ne odstopi.

Pri Metropolitanu so se obrnili na ravnatelja Osnovne šole Hajdina, ki je vse omenjene navedbe zavrnil. "Članek (oziroma serija člankov) je poln laži, zavajanj, diskreditacij in obrekovanj in v njem ni niti ene resnice," je dejal ravnatelj za omenjeni portal. Dodal je, da se je vpis v šolo še povečal, in v zadnjih šestih mesecih ni bilo nobenega izpisa. V treh letih njegovega mandata se je število otrok povečalo za skoraj 50.