Mestne nepremičnine kot novi lastnik imajo jasno zavezo – z učinkovitim upravljanjem pomagati pri strategiji mesta na področju mirujočega prometa. V ta namen so v podjetju pripravili nov, ugodnejši cenik parkiranja v Garažni hiši Lent, ki razpolaga z 265 parkirnimi mesti.

Ugodnejše cene za varno parkiranje

Z ugodnejšimi cenami bodo omogočili varno parkiranje vsem, ki želijo doživeti čar prenovljenega Lenta, se sprehoditi v staro mestno jedro, nakupovati na tržnici in v trgovinah njene trgovske pasaže ali obiskati različne dogodke v mestu, npr. v Slovenskem narodnem gledališču, Umetnostni galeriji, Kulturni četrti Minoriti, Narodnem domu, na Univerzi v Mariboru … in pri tem ne izgubljati časa z iskanjem prostega parkirišča v centru mesta. Garaža omogoča varno parkiranje pod streho in na prijetni temperaturi.

[[image_2_article_66737]]

Oblikovani cenik parkiranja v Garažni hiši Lent omogoča parkiranje po urah, zakup parkirnih ur v paketu in tudi različnih paketov mesečnega najema parkirnega mesta. Prav tako uvaja posebno tarifo parkiranja za branjevce, kot jim je bilo že dalj časa obljubljeno.

Obetajo se velike spremembe

Mestne nepremičnine vabijo, da izkoristite parkiranje v Garažni hiši Lent, prepoznate prednosti parkiranja s koriščenjem paketov in postanete redni uporabnik garažne hiše. V mestu bo postavljenih tudi več LED-zaslonov, namenjenih usmerjanju voznikov v garažno hišo in obveščanju o številu prostih parkirnih mest. Vsekakor pa še vedno velja, da je bolje pustiti jeklenega konjička doma in se v mesto odpraviti na bolj trajnosten način – peš, s kolesom, z javnim prevozom ali z uporabo kolesa iz sistema MBajk.

S tem, ko izberemo trajnostne načine prevoza, prispevamo k bolj čistemu, zdravemu in prijetnemu mestnemu okolju; hoja in kolesarjenje pa pomagata tudi do boljšega fizičnega počutja in zdravja. Ob ugodnostih za uporabnike garažne hiše želijo v Mestnih nepremičninah na območju celotnega tržničnega kompleksa zagotoviti boljše pogoje za obiskovalce in predvsem branjevce, ki so ključni za ponudbo tega dela mesta in prehranjevalne verige, ki se prične prav pri njih. Tako si želijo ureditev novih sanitarij, ki bodo plačljive in sodobno urejene, za branjevce bodo izboljšani prodajni in dostopni pogoji ter urejen dostop do pitne vode in elektrike na tržnični ploščadi.

[[image_1_article_66737]]

Želijo si podaljšati obstoječe dvigalo in ga preurediti na način, da bo iz garažne hiše mogoč izstop na plato cvetlične tržnice in posledično na Koroško cesto ter od tam kamorkoli po mestu. Sedaj prazne prostore pa si želijo po predhodni uskladitvi s pristojnimi službami napolniti z novimi vsebinami, ki bodo sovpadale s tržnično dejavnostjo.