Lidl prihodnji teden, 6. decembra, v Melju odpira novo poslovalnico, v kateri bo svoj prostor našla tudi priljubljena mariborska kavarna in slaščičarna.

Lidl odpira novo poslovalnico v Mariboru, v bivšem Giga sportu bodo tako prihodnji četrtek, 6. decembra, svoja vrata odprli svojim zvestim kupcem. A kot so nam potrdili iz Lidla, ob njih svojo novo kavarno odpira tudi pribljubljena Pohorska Kavarna, ki že vrsto let razveseljuje sladkosnedneže pod Pohorjem v Radvanju.

To je prvo takšno sodelovanje Lidla z drugimi deležniki. Kot so nam pojasnili, je bila dosedaj praksa povezovanja takšna, da so s svojimi trgovinami gostovali kje kot najemnik prostorov ter tako delovali kot del širše ponudbe na določenih lokacijah, kot recimo Lidl Lucija, Lidl Vižmarje in podobno. A sedaj so se odločili, da bodo svojim kupcem ponudili širšo ponudbo tudi v eni izmed svojih poslovalnic. “Obstoječ objekt, v katerem bo kmalu svoja vrata odprla nova Lidlova trgovina, je bil že od začetka zasnovan tako, da je znotraj objekta prostor tudi za manjši gostinski obrat. Veseli nas, da bomo skupaj s Pohorsko kavarno, ki je med Mariborčani zelo priljubljena, našim kupcem omogočili ne le izvrstno nakupovalno izkušnjo, pač pa tudi možnost, da se po nakupu posladkajo z izvrstnimi slaščicami,” so povedali pri Lidl Slovenija.

Pohorska Kavarna sedaj tudi na levem bregu Drave

Obrnili smo se tudi na direktorico Pohorske kavarne, Iris Potočnik Massa, ki nam je povedala, da se že veselijo odprtja nove kavarne, saj so si že dlje časa želeli biti prisotni tudi na drugi strani Drave. Nato so jih kontaktiral za sodelovanje, ki so ga z veseljem sprejeli, saj je tudi nek dosežek, da si prvi lokal, ki ga odpira velika trgovinska veriga.

V novi Pohorski Kavarni bodo ponujali svoje prvovrstne slaščice, a po njenih besedah, v nekoliko zožani ponudbi zaradi prostorske stiske. “Po odprtju bomo s ponudbo malo krožili, da vidimo kaj je ljudem najbolj všeč.” Kot so nam zaupali, bo v novi kavarni tudi možnost prevzema tort. “Ljudje, ki bodo pri nas naročili torte, bodo lahko ,po predhodnem dogovoru, nato torte prevzeli tudi na drugi lokaciji,” je še povedala Potočnikova. Ob odprtju bodo v novi kavarni zaposlovali tri nove delavce, a kot so nam zaupali, bodo, v primeru večjega obsega dela, še zaposlovali.