Praznične lučke v središču Lenarta so prižgali že včeraj zvečer.

Miklavž je danes dopoldne obiskal tudi župnijsko cerkev v Lenartu in po skupinah obdaril približno 130 otrok. Pri obdarovanju so mu pomagali devetošolci, za pripravo paketov pa sta poskrbela lenarški župnik Marjan Pučko in stalni diakon Darko Žmavc. Vrednost Miklavževega paketa, v katerem so družabna igra, pobarvanka, strip, adventi koledar in nekaj sladkega, so deloma pokrili starši, ostalo pa so prispevali župnija in donatorji.

Miklavž, kakor pri nas navadno imenujemo svetega Nikolaja, je gotovo eden najbolj priljubljenih svetnikov. S posebnim veseljem ga pričakujejo otroci, ko na večer pred svojim godom hodi okrog in jim prinaša darove – pridne nagrajuje, poredne pa prepusti kaznim svojih spremljevalcev, parkeljnov. Podoba tega prikupnega svetnika je v nas tako močno živa že od otroških let, bolj kakor podoba malokaterega drugega svetnika.

Središče Lenarta je že decembrsko razsvetljeno

Središče Lenarta je sicer odeto v praznično podobo že od sobote zvečer, preostale lučke po občini, v Voličini, Zavrhu in Selcah, pa bodo prižgali v ponedeljek zvečer.