Ob tem pa lahko na mobilne telefone naložite pustolovsko igro v povezavi z dupleško maskoto, zmajčkom Vurkom.

Občina Duplek občanom in ostalim obiskovalcem ponuja dve zanimivi dogodivščini. Prva je nova igriva pustolovščina Escape room Enigmarium, ki se nahaja pod gradom Vurberk, v neposredni tamkajšnjega kulturnega doma.

Kot so sporočili, gre za novo, noro zabavno, izvirno in unikatno preizkušnjo: pobeg iz sobe v eni uri. “Vam bo uspelo najti skrite namige, rešiti uganke, dešifrirati kode in še pravočasno rešiti tajno misijo? Usoda Frančeskovega ateljeja je v vaših rokah!”

Kako poteka igra pobega?

“Escape Room” ali pobeg iz sobe je vznemirljiva resničnostna igra za ekipo 2 – 4 (največ 6) igralcev. V 60-ih minutah morate rešiti misijo – odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati in sodelovati. Igra je primerna za vsakogar (otroci v spremstvu odraslih prisrčno dobrodošli), je pa tudi izvrstno darilo za rojstni dan, novo leto, pa tudi “teambuildinge”. 

Sodelujoče čakajo unikatne preizkušnje, ki jih ni moč videti nikjer drugje, slikovni namigi in zabavni high-tech “gadgeti”. “Preizkušnje smo zasnovali tako, da vsak pride na svoj račun, znanje tujih jezikov ni potrebno, dramaturški lok pa vas bo držal v napetosti do zadnje sekunde. Tu pa so tudi najprijaznejši “gamemasterji”, ki s slikovnimi namigi lahko priskočijo na pomoč in poskrbijo, da se bo vaša urica pri nas spremenila v nepozabno doživetje!”

Preizkušnje smo zasnovali tako, da vsak pride na svoj račun, znanje tujih jezikov ni potrebno, dramaturški lok pa vas bo držal v napetosti do zadnje sekunde.

Igra je povsem varna, vrata nikoli niso zaklenjena, med termini je dovolj časa, da sobo razkužijo in dobro prezračijo. Igra poteka v majhnih skupinah igralcev, ki se že tako družijo med seboj, seveda redno spremljajo vsa priporočila in ukrepe za varstvo pred koronavirusom.

Da bodo sodelujoči iz sobe prišli z nasmehom na obrazu, zagotavlja ekipa Escape room Enigmarium, ki je septembra 2014 prva predstavila izviren koncept igre. Enigmarium danes z več kot tridesetimi originalnimi igrificiranimi doživetji sodi med “trendsetterje” na področju igrifikacije v širši regiji, kar potrjujejo številna priznanja in nagrade ter številni igrificirani projekti v mestih, gradovih in muzejih.

Na Vurberku so za obiskovalce pripravili tajno misijo – Francescov atelje!

Ko je svetovno znani umetnik Francesco, izjemen slikar, vrhunski kipar, vizionarski arhitekt iz Ljubljane, preselil svoj podeželski atelje v mitološko središče Slovenije, h gradu Vurberk, je njegova umetniška pot poletela k zvezdam. A dogaja se nekaj čudnega: bolj, ko je Francesco uspešen, bolj ekscentrično se obnaša. Izogiba se obiskovalcem. Nikogar ne spusti v atelje. Ne daje intervjujev. Ne dovoli, da bi ga kdo fotografiral. Vrata ateljeja so sedemkrat zaklenjena. Francesco nekaj skriva. Se vam bo uspelo skrivaj prebiti v njegov atelje in razkriti njegovo skrivnost?

Za sodelovanje v escape room-u so obvezne predhodne prijave

Rezervacije v naprej so obvezne, saj Escape Room Enigmarium odklene svoja vrata le ob predhodno rezerviranem terminu.
“Zberite ekipo in si na spletni strani www.duplek.escape-room.si izberite termin, ki vam najbolj ustreza. Plačate lahko na lokaciji, če bi želeli plačati z bonom 21, pa nas o tem vnaprej obvestite na enigmarium.duplek@escape-room.si alli 041 33 44 10 Cena za termin (za dve do štiri osebe) je 60 evrov, za peto osebo pa je potrebno doplačilo v višini 15 evrov.”

Na mobilne telefone pa lahko naložite pustolovsko igro Vurkov zaklad

 

Na gradu Vurberk, ki slovi kot mitološko središče Slovenije, se že od pradavnine rojevajo miti, legende, heroji in junaki, tam prebivajo skrivnostna bitja in nadnaravne sile, dogajajo se čarobne reči in se skrivajo bogati zakladi kulturne dediščine. “Pridružite se zmajčku Vurku, vašemu vodniku na dva kilometra dolgi pustolovski poti, polni zabavnih zank, ugank, mitov, legend in bombastičnih skrivnosti ter odkrijte, kaj je tisto, kar je najdragocenejše!”

Ekipa sledi zmajčku Vurku, spoznava legend in kulturno dediščino, ter rešuje zabavne preizkuse vse do skritega zaklada na vrhu grajske vzpetine. 

Gre za zunanjo pustolovsko igro, ki so jo v obliki interaktivnega vodnika po poti, polni zabavnih ugank, mitov in legend zasnovali v sodelovanju s podjetjem Enigmarium. Igrica, ki poteka na mobilnih telefonih (naložite jo lahko iz Google play trgovine na tej povezavi), je namenjena spodbujanju družinskih izletov v naravo in ima poleg zabavne tudi edukativno vlogo. Ekipa sledi zmajčku Vurku, spoznava legend in kulturno dediščino, ter rešuje zabavne preizkuse vse do skritega zaklada na vrhu grajske vzpetine.

 

Igrificirana družinska pešpot se prične pri kulturnem domu v Vurberku. Igra poteka preko aplikacije za mobilne naprave in je brezplačna. Napotke za namestitev najdete na tabli poleg vhoda v Escape Room Enigmarium® na naslovu Vurberk 93.