Strokovna žirija je med nominiranimi študenti izbrala najbolj obetavnega bodočega strokovnjaka v gostinstvu in turizmu ter velnesu.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) je danes v prostorih kavarne Astoria pripravila tradicionalno prireditev Ambasador VSGT 2019, na kateri je strokovna žirija med nominiranimi študenti izbrala najbolj obetavnega bodočega strokovnjaka v gostinstvu in turizmu ter velnesu.

Izbrali dva Ambasadorja

Letos so prvič imenovali dva Ambasadorja, in sicer Ambasadorja gostoljubja na študijskem programu Gostinstvo in turizem ter Ambasadorja dobrega počutja na študijskem programu Velnes. »Podelitev priznanja Ambasador VSGT je vrhunec vsakoletne prireditve, ko na zmagovalnem podiju zaploskamo nominiranim študentom in obelodanimo, kdo je tokrat pometel s konkurenco in si zaslužil prestižni naziv. Letošnji nabor finalistov je bil zares impresiven, konkurenca je bila huda, globok poklon pa si zasluži vsak od desetih nominirancev,« so pojasnili na VSGT. Ambasador gostoljubja je postal Jure Dretnik, Ambasador dobrega počutja pa Žiga Sledič.

Kavarna Astoria ima posebnost

Prireditev Ambasador VSGT 2019 popelje v preteklost, piše se 11. junij 1930. Odkar je v modi charleston in jazzband, so priča tudi drugačnim kavarniškim večerom. Takrat se zdijo prefinjene mariborske dame bolj poredne, rade se malo drzneje oblečejo, kar jim zelo pristaja, in skupaj s svojimi spremljevalci v svojevrstnem igrivo navihanem slogu tudi zaplešejo… Za domiselno dramsko upodobitev kavarniškega večera iz začetka tridesetih let prejšnjega stoletja so v Astorii v obliki igrificiranega in interaktivnega vodenja poskrbeli študenti 2. letnika VSGT, smer turizem. Za scenarij in režijo sta poskrbela Vito Zakrajšek Čahuk in Jerneja Pregl pod mentorstvom Brigite Pavlič. Nastopili pa so Tamara Rožič kot Milena Godina, Julija Svitlychna kot Kneginja Elizabeta Obolenska, Polona Gerkšič kot Ana Wambrechtsamer, Jan Skerbinek Nemec kot Janko Glazer, Aljaž Cvar kot Leo Škerbinc, Svengali, Katja Mesarič kot Elizabeta Hutter, Tamara Ketiš kot Angela Jug Juvan, Tadej Plohl kot Josip Hutter, Bianca Ferš kot Lina Guštin, Roman Ameršek kot Danilo Komavli, Tilen Butkovič kot Gjuro Valjak, Patricija Strmšek kot Elfie Mayerhofer, Nik Mitić kot Gospod natakar Konrad, Sara Breznik kot Natakarica Katka in Vito Zakrajšek ČahukConférencier. »Kavarna Astoria ima še eno posebnost, ki značilno razpoloženje ob večerih pričara s popularnimi šlagerji v izvedbi lastnega kavarniškega orkestra. Zabava poteka v lahkem tonu, ob smehu in glasbi, vendar vedno dostojno in umerjeno,« smo še izvedeli.

Edinstven in unikaten Ambasador bend

Kot zgled za izvirnost in ustvarjalnost so tudi letos uspeli sestaviti čisto svoj, edinstven in unikaten Ambasador bend, ki ga sestavljajo Teodor Lenart k. g. (klavir), Leo Gaberšek (kitara), Tibor Pernačič k. g. (saksofon), Gašper Bračič in Filip Šuen (bas), Lan Vračun k. g. (bobni) ter vokalisti Katja Zinrajh, Jure Golež in Eva Kuret. Glasbenikom pa se pridružujejo še študenti programa Velnes Nika Goričan, Danaja Roner, Nika Heher, Aljaž Polanič, Žiga Sledič in Manuel Časar k. g. s plesno koreografijo Nuše Črnko. Pod vodstvom Mojce Polak in Tadeja Ljubca se je v duhu kavarniške ustvarjalnosti predstavila tudi njihova ubrana kulinarična in strežna ekipa.