Vsako razstavo v hotelu Draš, ki se bodo zvrstile vsake tri mesece, je poimenoval jih po letnih časih; prva nosi ime Pozdrav zimi.

Vir: osebni arhiv

Mariborski slikar Rajko Ferk, ki je pred 10. leti prvič razstavljal  v hotelu Draš, se je v lanskem letu ponovno vrnil v omenjeno razstavišče. Kot je povedal, je aprila predstavil svoja likovna dela in poleg večnamenske  dvorane z likovnimi deli opremil še restavracijo. Kot glasbena gostja je takrat nastopila pevka Neisha, Ferkova razstava pa je postala »trajna«, saj njegova dela še naprej krasijo zidove hotela.

Likovna dela večjega formata in zvoki šansonov

Minulo soboto je na ogled postavil prvo od štirih letos načrtovanih razstav, ki jih je, kot je povedal, poimenoval jih po letnih časih. Tokratna, prva nosi ime Pozdrav zimi, naslednje pa se bodo zvrstile vsake tri mesece.

Razstavišče je poleg likovnih del večjega formata to soboto zaživelo še ob zvokih šansonov v izvedbi Barbare Rehar in Andreja Kosa iz glasbene skupine Jeannette, medtem ko je vinarstvo Mak poskrbelo za degustacijo vin. »Številni obiskovalci so bili navdušeni nad dogodkom,« je poudaril Ferk in za začetek aprila že napovedal novo razstavo z naslovom Pozdrav pomladi, na kateri bo glasbeni gost bo Damiano Roi.