Že vse od leta 2014 v Mariboru deluje specializirana kolesarska trgovina Luka’s Bikes, ki je na svoji trenutni lokaciji na Taboru na Ulici Staneta Severja 7a pravi raj za ljubitelje koles in kolesarjenja. Vseh vrst. Tako mestnega, kot gorskega, cestnega, e-kolesarjenja …

»Smo specializirana kolesarska trgovina, ki obratuje od leta 2014. Od samega začetka smo pooblaščen prodajalec koles znamke Scott, od letos naprej pa kot edini v Sloveniji tudi za kolesa Rocky Mountain. Imamo tudi največjo izbiro dodatne opreme in kolesarskih komponent v Mariboru,« ponudbo trgovine opiše Luka Rakuša, lastnik med mariborskimi kolesarji izjemno priljubljene trgovine.

»Čeprav imamo tudi spletno trgovino, pa naša prodaja temelji na osebnem stiku, kjer stranki lahko svetujemo pravilno izbiro koles in opreme na podlagi lastnih izkušenj,« poudarja Rakuša, ki se namuzne, da so prav vsi zaposleni v Luka’s Bikes tudi sami navdušeni in izkušeni kolesarji.

[[image_1_article_65643]]

»Trenutno lahko pri nas najdete res pestro ponudbo koles in opreme po znižanih akcijski cenah,« kolesarje ali vse, ki se s kolesarjenjem še spogledujejo, povabi Luka, ki doda, da si lahko vso zalogo koles in opreme ogledate na njihovi spletni strani tukaj.

[[image_2_article_65643]]

Delovni čas trgovine Luka’s Bikes je od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00 ter ob sobotah od 9:00 do 12:00.

Ob kakovostni ponudbi tudi servis

Če je vprašanje, kje najti kakovostna kolesa ter kolesarsko opremo, pa se lastniki koles nekoliko pogosteje soočijo z vprašanje, kam in h komu na zaupanja vreden, vrhunski servis koles in vzmetenja. Luka Rakuša pove, da slednje ponujajo tudi v njihovi trgovini, s čimer svojim strankam, občasnim ali tistim bolj zagrizenim kolesarjem, zagotavljajo celostno podporo – vse od nakupa do servisa.

[[image_4_article_65643]]

V Luka’s Bikes še posebej radi zavijejo tudi tisti, ki vožnjo na dveh kolesih izkoristijo za svojo dozo adrenalina. Rakuševa trgovina se namreč ponaša tudi s ponudbo, posebej prilagojeno ljubiteljem downhill kolesarjenja, kar je pred pravi, toplim začetkom poletne sezone na Mariborskem Pohorju gotovo razveseljujoča novica.

[[image_5_article_65643]]

Ne le trgovina, ampak pomemben akter mariborskega kolesarstva

Pristop Luke Rakuša in njegove trgovine pa odlikuje še nekaj več … »Ker se zavedamo, da je potrebno tudi vlaganje v kolesarsko infrastrukturo in sodelovanje z lokalno skupnostjo, organiziramo vsako leto nekaj dogodkov in podpiramo lokalne športnike,« pojasnjuje, njegove besede pa potrdi že hiter pregled socialnih omrežij trgovine Luka’s Bikes, ki pokažejo na zares pestre aktivnosti, ki jih ekipa organizira.

[[image_3_article_65643]]

»Tesno sodelujemo z Bike Parkom Pohorje, letos kot pokrovitelj ene izmed prog,« pove Rakuša, ki doda, da bodo v Luka’s Bikes letos pokrovitelj proge Fury Trail.

»Od dogodkov pa letos organiziramo test koles, Rocky Mountain Demo Day, ki bo potekal v Mariboru na dan otvoritve Bike Parka Pohorje 11.5.2024 in 12.5.2024 v Ljubljani na Golovcu,« še dodaja Rakuša in pripomni:

»Že tretje leto zapored bomo organizirali tudi Lukas Bikes Vikend na Kopah, v začetku septembra, to je vikend namenjen vsem gorsko-kolesarskim navdušencem in njihovim družinam. Gre za res lepo doživetje, ki je namenjeno furanju in druženju!«