Direktorica poslovne enote Pošte Slovenije v Mariboru Nataša Hakl in župan Občine Lenart Janez Kramberger sta danes v Lenartu v Slovenskih goricah odprla nove prostore pošte 2230 Lenart. Ključna pridobitev prostorov, kjer sta združeni dosedanji ločeni lokaciji te pošte, je, da je objekt logistično primeren objekt za distribucijo paketnih pošiljk.

Pomembna pridobitev tako za uporabnike kot za zaposlene

Sodobnejši in večji prostori, za katere je Pošta Slovenije namenila 1,2 milijona evrov, so pomembna pridobitev tako za uporabnike poštnih storitev kot tudi za zaposlene, so sporočili iz Pošte Slovenije. Kot so navedli, se zaradi rasti spletne trgovine, novih tehnologij in spreminjajočih se navad uporabnikov vse bolj usmerjajo v razvoj kakovostne moderne logistike in paketnega poslovanja, hkrati pa še naprej zagotavljajo klasične poštne storitve.

[[image_1_article_66135]]

V novih prostorih površine 700 kvadratnih metrov so strankam na voljo tri okenca za opravljanje storitev ter poštni predali. "Zaradi rasti paketnih pošiljk, ki predstavljajo pomemben delež storitev Pošte Slovenije, je ključna pridobitev logistično primerni objekt za distribucijo paketnih pošiljk," so navedli.

Pošta bo uporabnikom nudila vse storitve, ki so jih lahko opravljali že doslej, torej sprejem in izročanje pošiljk, dostavo vseh vrst pošiljk (tudi po 16. uri), opravljanje denarnih storitev, prodajo blaga, e-vinjet, darilnih kartic idr. Prav tako bo tudi iz sedanje nove lokacije z okoli 20 pismonoši izvajala dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za širše območje ter prevzeme pisemskih in paketnih pošiljk v prostorih strank za poslovne uporabnike.

Upoštevajo tudi digitalne in zelene trende

Pošta Slovenije ob svojem poslovanju upošteva digitalne in zelene trende. Omenjena pošta je že doslej uporabljala električne štirikolesnike za dostavo pošiljk. Tudi v prihodnje so načrtovane dodatne zamenjave vozil z električnimi, zato je na novem objektu urejena ustrezna polnilna infrastruktura.

[[image_2_article_66135]]

Pred pošto je nameščen tudi paketomat Pošte Slovenije. Trenutno ima Pošta Slovenije okoli 100 paketomatov po celotni Sloveniji, katerim se bo pravkar priključilo novih 100. Sledili bodo še dodatni paketomati v sklopu konstantne širitve  prevzemno-oddajnih točk. Uporabniki imajo tako na voljo razvejano, dostopno in fleksibilno paketno mrežo v Sloveniji, ki je s 1.300 prevzemno-oddajnimi točkami po vsej Sloveniji – poštnimi poslovalnicami, paketomati, paketniki, bencinskimi servisi in avtomatiziranimi enotami za oddajo in sprejem pošiljk – največja v državi.  

Po raziskavi, ki jo je konec lanskega leta opravila agencija Valicon, je kar 96 odstotkov  prejemnikov Pošte Slovenije zadovoljnih z dostavo pošiljk. Prav tako po tej raziskavi stranke dostavo paketov najbolj zaupajo prav Pošti Slovenije, so še navedli.