Mestni park dr. Jožeta Pučnika je v zadnjem času postal pravo družabno in športno središče. V poletnem času tam potekajo prireditve, tudi sicer pa je priljubljena točka za sprehode, na igrišče in na igrala prihajajo otroci s starši, ne manjka pa tudi starejših. Vse to so razlogi, da se je Občina Lenart odločila, da v parku namesti samopostrežni avtomat. “Avtomat, ki je dostopen ves čas, obiskovalcem parka ponuja brezalkoholne tople napitke,” so sporočili iz občinske uprave in dodali, da je bilo potrebno zaradi postavitve avtomata urediti električni priključek in opraviti manjša zemeljska dela.

Pred pošto bodo v spomladanskih mesecih postavili še multimat

To pa ni edina novost za Lenartčane. Kmalu bodo na prostoru pred pošto v središču mesta postavili samopostrežni avtomat, tako imenovani multimat, ki bo ponujal pridelke in izdelke lokalnih ponudnikov. “Samopostrežni avtomat – multimat je naročen, urejena je lokacija z vsemi pripravljalnimi deli (električni priključek itd.). V samopostrežnem podajnem avtomatu bo mogoče 24 ur na dan kupiti pridelke in izdelke lokalnih ponudnikov.”

Na Občini Lenart si sicer, kot so nam sporočili, prizadevajo za promocijo in podporo lokalni ponudbi, samooskrbi in zdravi, v Slovenskih goricah pridelani hrani. “Potrošnikom pa želimo omogočiti čim lažji dostop do pridelkov in izdelkov lokalnih ponudnikov. S tem namenom smo nabavili prodajni avtomat- multimat. Vanj bodo lokalni ponudniki vlagali svoje pridelke in izdelke, potrošnikom bodo »na dosegu roke«, saj bodo izdelek lahko kupili s »pritiskom na gumb«. Avtomat bo zaživel v spomladanskih mesecih.”

V mesecu marcu bomo s ponudniki, ki so poslali prijave, organizirali informativni sestanek in se dogovorili glede načina in pogojev sodelovanja.

Občina je na svoji spletni strani objavila javno povabilo in ponudnike povabila k sodelovanju. Sodelujejo lahko ponudniki z območja občine Lenart, ki imajo registrirano dejavnost. “Odziv na javno povabilo je bil ugoden, prejeli smo precej prijav, kar pomeni, da so ponudniki zainteresirani za prodajo. V mesecu marcu bomo s ponudniki, ki so poslali prijave, organizirali informativni sestanek in se dogovorili glede načina in pogojev sodelovanja,” še pravijo na občini in pojasnjujejo, da projekt, katerega vrednost znaša 9.600 evrov, v celoti financira Občina Lenart. Na predvideni lokaciji multimata je bilo potrebno pripraviti prostor, urediti električni priključek in izvesti druga potrebna pripravljalna dela.

Na vprašanje, ali v prihodnje načrtujejo še kakšno postavitev avtomatov na območju občine Lenart, v občinski upravi odgovarjajo: “Najprej mora steči ponudba v prodajnem avtomatu na lokaciji v centru Lenarta, pri pošti, šele potem se bomo odločili o morebitni postavitvi dodatnega multimata.”