Posestvo Sončni raj, ki je mnogim poznano predvsem zaradi fontane vin in dih jemajočega zip linea, letos na trg stopa z dodatno, inovativno ponudbo.

Na Mariborski vinski cesti v Vodolah, na Posestvu SONČNI RAJ, konec tedna vrata ponovno odpira Fontana vin. Zgodba posestva Sončni raj se letos dodatno širi in pred otvoritvijo sta nam podjetnika Petra Špes in Bogdan Mak ponudila vpogled v novosti, ki jim bomo priča v tej sezoni.

Mestni “srajci” z jasno vizijo

2015 sta Petra Špes in Bogdan Mak, skupaj z otroki, pričela zgodbo Posestva SONČNI RAJ. Mestna otroka, kot se rada pošalita, brez strokovnega znanja o kmetovanju pa vendar z jasno vizijo, kaj želita ustvariti.

Za nakup zapuščene kmetije sva se odločila zaradi želje po stiku z naravo. Iz tega prihaja želja (in posledično poslanstvo) po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot,« pravita Petra in Bogdan.

Kupila sta povsem neobdelano posestvo in na njem ustvarila raj na zemlji. Najbolj rodovitne površine so zasejali z industrijsko konopljo, bučami, piro, bobom, sladkim krompirjem ter številnimi zelišči. Celotno kmetijstvo Posestva SONČNI RAJ sloni na ekološki pridelavi, saj se zavedajo, da je skrb za okolje ena najpomembnejših nalog naše generacije. Industrijsko konopljo ekološko predelujejo, z uporabo nove tehnologije, pri kateri ne uporabljajo nikakršnih topil, tako da ohranijo največjo možno količino kanabinoidov in drugih učinkovin. Danes so v njihovi ponudbi številni konopljini izdelki ter izdelki iz zelišč, ki so zrasla na posestvu.

Zipline in Fontana vin

Sledilo je ustvarjanje doživetij. Vsako leto so posestvu dodali nekaj novega. Najprej učni čebelnjak, nato leta 2018 Zipline ČEBELJI LET, katerega proga je dvosmerna, kar pomeni, da se udeleženci z dvema vožnjama vrnejo na izhodiščno lokacijo. Zipline ČEBELJI LET ponazarja let čebel iz ogromnega panja, ki so ga postavili za ta namen. Jeklenici, ki sta speljani v gozd se med seboj križata in na tak način popestrita adrenalinsko izkušnjo.

Fontano vin Vodole pa pozna domala vsak ljubitelj dobre kapljice. Od leta 2019 fontana ponuja 8 vzorcev vin lokalnih vinarjev, ter dva brezalkoholna zeliščna domača napitka. Dopolnitev degustacijske ponudbe so razširili s sedmimi dodatnimi vinarji oziroma z njihovimi izjemnimi buteljčnimi vini.

Nesting resort – gnezditi v slogu

V koronskem času pa je družini uspelo na posestvu postaviti še Nesting resort – gnezda, ki v obliki treh hišic in dveh šotorov na drevesu, ponujajo prenočišča z zajtrkom v objemu narave.

Stilsko premišljena izvedba in tan

kočutni detajli počitniških hišic, Smilj, Sivka in Konoplja, obiskovalcem približajo naravo v vsej svoji pristnosti.

»Koncept gnezdenja za naju predstavlja stik z neokrnjeno naravo, zavetje in udobje v objemu naravnih materialov. Zeleno prostranstvo pogleda s terase pomiri misli in nas napolni z energijo narave okoli nas. V takšnem okolju lažje najdemo stik sami s seboj, s partnerjem oz. družino. Udobno zavetje gnezda nam daje možnost, da se med seboj še tesneje povežemo hkrati pa ima vsak posameznik dovolj prostora v svoj lasten svet,« pojasnjujeta Petra in Bogdan.