Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki se vsako leto odvija v zelenem okolju Mestnega parka. Namenjen je spodbujanju ustvarjalnosti in domišljije, hkrati pa ponuja priložnost za učenje novih veščin, spoznavanje novih ljudi in zabavo v kreativnem okolju.

Ustaljen urnik

Včeraj se je v sklopu Festivala Lent odprl tudi Art kamp, ki sicer poteka od 21. junija do 30. junija. Urnik je takšen kot vsako leto, zjutraj so delavnice od 9. do 13. ure, popoldan od 16. do 20. ure. So pa vmes seveda še odrske produkcije, te so dopoldan in proti večeru, včasih tudi po tri različne na dan.

Ko Festival Lent sicer zaspi (Festival Lent se zaključi 29.6.) bodo v Art kampu ponujali še ogromno delavnic za družine, otroke in vse radovedne.

Dnevno do 50 različnih delavnic

Kot nam pojasni Mišel Vugrinec, eden izmed producentov Art kampa, imajo letos v programu res vse - od športa do znanosti, ekologije in dediščine. Vsak dan je okrog 50 različnih delavnic. Organizacij, ki se predstavljajo in izvajajo delavnice je torej ogromno.

[[image_2_article_67395]]

Zraven ogromnega števila delavnic pa bo letos tudi izredno veliko produkcij - v desetih dneh jih bo skupno celo čez tisoč. Celoten program lahko preverite na tej povezavi.

"Letos bodo na odru, poleg večjih produkcij tudi šolske produkcije in razne predstavitve plesnih ter bobnarskih šol. Kot neke vrste "highlight" bi pa mogoče izpostavil Trkaj, čeprav so zame osebno res vsi nastopajoči nekaj posebnega in imajo neko svojo čarovnijo. Mislim pa, da se se splača pogledati čisto vsako produkcijo," nam pove Vugrinec.

Nova lokacija odra

"Želimo si, da si lahko vsi ogledajo dogodke, sodelujejo na delavnicah in se s tem mogoče tudi kaj naučijo. Iz tega razloga je Art kamp tudi letos brezplačen za vse obiskovalce," poudari producent in doda, da največjo gnečo, pričakujejo ta in naslednji vikend. "V preteklih letih se spomnim, da je bilo na dan več tisoč obiskovalcec," še pove.

[[image_1_article_67395]]

Edina večja sprememba, v primerjavi s preteklimi leti je lokacija odra. Le-ta namreč ne stoji več na sami promenadi, ampak pri starih bazenih. To pomeni, da je nekoliko višje in se ga ob vstopu na promenado ne vidi. "S tem je promenada nekoliko bolj odprta in lahko na nek način tudi 'zadiha'," zaključi Vugrinec.