Ob dnevu odprtih vrat Zavetišča za živali Maribor se je tam trlo obiskovalcev.

Štirinožci v Zavetišču za živali Maribor so danes veselo pozdravili obiskovalce na dnevu odprtih vrat, ki se jih je kar trlo. “Na ta dan smo živali še posebej lepo počesali, nadišavil,  kajti svoj začasni dom želijo zamenjati s tistim za vedno,« so povedali v zavetišču. Obiskovalci so si tako lahko ogledali mucke in kužke, organizirano je bilo tudi predavanje za sprehajalce, čez cel dan pa so potekale tudi kreativne delavnice z delavci Snage. Ob tem so podelili tudi zahvale prostovoljcem in delavcem.

Za obiskovalce so pripravili srečelov s prikupnimi praktičnimi darili. “Prispevek za srečko, v višini 5 evrov, bo z veseljem pozobal naš zvesti šparovček,” so še povedali v zavetišču in dejali, da želijo varovancem nuditi kvaliteno bivanje pri njih, zato bodo zbrana sredstva namenili za nakup mačjega mleka za “dudarčke”, kvalitetne mačje hrane za mladičke, prav tako si želijo omogočiti kvalitetno prehrano v času njihovega slabega počutja. Vse donacije so tako več kot zaželjene, trenutno pa potrebujejo veliko koc oziroma dek.

Izberite starejšega kužka

V tem trenutku imajo v zavetišču 32 psov in okoli 60 muc, kar pomeni, da je zavetišče precej obremenjeno, predvsem z mucami. “Predvidevamo, da se bo v začetku novembra situacija umirila, a vemo, da začnejo zatem prihajati že tiste zavržene jesenske muce, kar pomeni, da se situacija vsaj do februarja ne bo umirila. Statistični podatki kažejo, da predvsem starejši kužki, že tisti, ki štejejo nad dve leti, težko najdejo nove domove, medtem ko je za mladiči veliko povpraševanje. To je za njih nepošteno, saj je morda kdaj kuža, ki že nekaj zna, veliko boljša izbira,” je povedala Petra Hercog iz Snage. Ob tem v zavetišču poudarjajo, da še kako potrebujejo sprehajalce, ki bi poskrbeli, da se kužki dodobra sprehodijo.