Včeraj se je v sklopu 27. festivala 'Slovenski dnevi knjige', potekajoč pod sloganom "Na preži" na Grajskem trgu v Mariboru odprl knjižni sejem. Organizator, Mladinski kulturni center Maribor, pa je tudi letos pripravil pester program, ki bo trajal do 25. maja in obsega več kot štirideset dogodkov, namenjenih ljubiteljem knjig vseh starosti.

Branje spodbujajo že več kot četrt stoletja

Festival Slovenski dnevi knjige že več kot četrt stoletja spodbuja branje, literarno ustvarjanje in dialog. Letos s sloganom opozarja na pomembnost budnosti, osredotočenosti in prisotnosti v vsakdanjem življenju. S tem želijo organizatorji spodbuditi razmislek o tem, kako pogosto smo v nenehnem pričakovanju slabih dogodkov in kako lahko to vpliva na našo ustvarjalnost ter življenje nasploh.

[[image_1_article_66446]]

Pri tem je knjižni sejem na Grajskem trgu osrednji dogodek, ki privablja obiskovalce z bogato ponudbo več kot dvajsetih slovenskih založnikov, ponuja pa vrhunske romane, slikanice, pesniške zbirke ter knjige za vse, ki želijo razširiti svoja obzorja ali se pripraviti na poletno branje. Današnje otvoritve ni zmotilo niti slabo vreme, saj so se stojnice kljub dežju in vetru hitro napolnile.

Festival se bo tako nadaljeval s številnimi literarnimi dogodki, vključno z večernim programom festivala v atriju Vetrinjskega dvora, kjer bodo kurirani literarni dogodki povezani z letošnjo osrednjo temo.