Pred dnevi smo končno dočakali odstranitev le-teh. Na mariborski občini so se zavedali nevarnosti, ki so jo zlomljeni dežniki predstavljali, ogrožene so bile tako branjevke kot obiskovalci tržnice.

Dežniki na tržnici so več let razburjali Mariborčane. Pred dnevi smo končno dočakali odstranitev le-teh. Na mariborski občini so se zavedali nevarnosti, ki so jo zlomljeni dežniki predstavljali, ogrožene so bile tako branjevke kot obiskovalci tržnice. “Odstranitev dežnikov je jasen signal vodstva MO Maribor, da se večletna težava osrednje Mariborske tržnice končno razreši,” so pred dnevi zapisali na MO Maribor.

Gre za srednjeročno rešitev

Občina je skupaj s koncesionarjem za upravljanje s tržnicami Snago, poiskala srednjeročno rešitev. Za vse stalne prodajalce, teh je okoli 70, so tako postavili pokrite stojnice. V prihodnjih mesecih so obljubili, da bodo uredili še 27 dodatnih, za občasne prodajalce na tržnici.

In so šle. “Marele”

Mariborski župan Saša Arsenović je danes na svojem Facebook profilu zapisal: “In so šle. “Marele”. Polomljeni dežniki, ki so ogrožali branjevke ter vse obiskovalce mariborske tržnice, so odstranjeni. Kazili so podobo mesta, za katero si prizadevamo, da bo vsak dan lepša!  Se vidimo jutri! Na naši tržnici!”

Dolgoročna rešitev bo znana, ko bo usklajeno in razrešeno najemno razmerje z lastniki mlečno-mesnega paviljona in ko bo sprejet proračun za leti 2019 in 2020.