Po šestih mesecih zaprtja lokalov so danes mnogi med njimi ponovno odprli svoje vrtove in terase. Vreme gostincem sicer ni šlo najbolj na roko, a z obiskom so za zdaj zelo zadovoljni.

V centru Maribora je kljub ugibanjem, ali se odprtje sploh splača, večina lokalov svoje terase danes odprla.

Zadovoljni kljub kislemu vremenu

Dež in slabo vreme danes nista skazila obiska vrtov gostinskih lokalov, ki so se odločili, da z današnjim dnem otvorijo strežbo za mizami, kot to po novem dovoljujejo ukrepi vlade. Pričakovati je, da se bo popoldne obisk še nekoliko povečal, veliko ljudi je zdaj namreč še v službi.

Če je verjetni odzivom na družabnih omrežjih, smo Mariborčani po novici, da bomo lahko v miru popili okrašeno skodelico slastne kave ali si privoščili vrček najljubšega piva, že v nizkem štartu.

 

Gostinci povedo, da so z obiskom zadovoljni, predvsem pa jim je manjkal stik z ljudmi in zadovoljni obrazi postreženih gostov.

 

Kljub deževju in nizkim temperaturam, so najbolj neučakani gostje vrtove obiskali takoj, ko so lokali odklenili svoja vrata. Gostinci povedo, da so z obiskom zadovoljni, predvsem pa jim je manjkal stik z ljudmi in zadovoljni obrazi postreženih gostov.