Dravska kolesarska pot je v zadnjih treh letih pridobila precej novih kilometrov. Direkcija RS za infrastrukturo je tako na novo zgradila približno 10 kilometrov poti. “Urejena je bila kolesarska pot na odseku Ruše – Maribor v dolžini šest kilometrov, približno dva kilometra v Središču ob Dravi, v občini Muta kilometer in pol in v Radljah ob Dravi okoli dva kilometra do tamkajšnjega vodnega parka,” nam je pojasnil Uroš Rozman, direktor Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor.

Ob omenjenih novogradnjah pa je bilo urejenih tudi približno 15 kilometrov poti na relaciji Maribor – Ptuj ob reki Dravi, odsek čez Selnico ob Dravi, po nasipu v Melju, …

Gradnja odseka mora biti zaključena do leta 2023

Direkcija RS za infrastrukturo pa je že začela z gradnjo Dravske kolesarske poti na odseku Vas – Brezno v občini Podvelka, na levi strani Drave, v skupni dolžini štiri kilometre. “Gre za projekt, ki ga je direkcija prijavila na dogovor za razvoj regij, povezuje pa dve občini, Radlje ob Dravi in Podvelko. Gradnja mora biti zaključena, da bo lahko direkcija pridobila evropska sredstva, do leta 2023. Ta del bo predstavljal zelo lep odsek Dravske kolesarske poti, saj bo potekal blizu reke Drave, tudi mimo elektrarne Vuhred. V nadaljevanju se bo gradil še en odsek, in sicer na odseku Vas – Radlje, ki ga je na dogovor za razvoj regij prijavljala Občina Radlje ob Dravi. Potrebno se bo odločiti, ali se bomo kolesarji peljali po obcestni trasi proti Radljam ali preko Dobrave proti Vasi,” je še povedal Rozman.

FOTO: Uroš Rozman