Na včerajšnjo sobotno Poletno muzejsko noč so široko odprle vrata tudi mariborske kulturne institucije. Poleg odprtja do polnoči in brezplačnega vstopa na razstave so pripravili tudi koncerte, delavnice in druge dogodke. Prvič sodeluje Lutkovni muzej Maribor, med drugim pa jo bosta gostila tudi mariborska Kadetnica.

 V sklopu poletne muzejske noči je Vojaški muzej Slovenske vojske v Kadetnici brezplačno na ogled postavil svoje razstave. Največ pozornosti pa je pritegnila uprizoritev spopada iz druge svetovne vojne v izvedbi dveh domačih in enega tujega društva, ki se ukvarjajo z uprizarjanjem vojaške zgodovine. Po besedah vodje vojaškega muzeja v Mariboru Marka Hlasteca je v uprizoritvi sodelovalo okoli 30 ljudi, ki so imitrali izvedbo bojnega delovanja uporabili pa so tudi vadbeno strelivo.

Ponudili novo dožitvetje za obiskovalce

Poletna muzejska noč, ki poteka pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije, je promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, je ob tej priložnosti od 18. ure do polnoči brezplačno odprla vrata obiskovalkam in obiskovalcem. "Gre za to, da odpiramo vrata tudi ob nenavadnih urah, zato da se obiskovalcem ponudi neko drugo doživetje in da se muzeji odzovejo na aktualni čas," je povedala direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor Mirjana Koren.