Zaradi večjega zemeljskega plazu je zaprta glavna cesta Velenje - Slovenj Gradec, pri Paki pri Velenju. Obvoz je možen čez Graško Goro ali skozi Vitanje, poroča prometnoinformacijski center.

[[image_2_article_66444]]

Meteorologi so svarili, da lahko tudi danes ponekod pride do večjih nalivov in neviht. Po včerajšnjih obilnih padavinah so tako nekateri kraji tudi danes doživeli "potop". Ob Velenju o hudi uri poročajo tudi v Slovenskih Konjicah. Na cesti Slovenske Konjice - Zreče so hitro narasli hudourniki, navajajo na Ciklon.si.

Ponekod naj bi padala tudi toča. Med drugim po naših informacijah o njej poročajo v Majšperu v Halozah.

Popoldan je območja Regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor, Slovenj Gradec in Novo mesto zajela nevihta z močnejšimi nalivi. Po dosedaj znanih podatkih so zabeležili 19 dogodkov. Na terenu je posredovalo 11 prostovoljnih gasilskih enot. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, čistili cestišča, v občini Črnomelj pa gasili požar ostrešja stanovanjske hiše, ki naj bi ga povzročil udar strele. Posredovale so tudi cestne in komunalne službe, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

[[image_1_article_66444]]

V četrtek dopoldne bo delno jasno. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 °C.

V petek in soboto bo bolj sončno, popoldne bo v notranjosti države nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo bo več spremenljive oblačnosti, krajevne padavine bodo znova pogostejše.