Lidlovi ponudbi se je pridružila tudi med Štajerci priljubljena Pohorska Kavarna.

Lidl Slovenija je danes na Industrijski ulici v Mariboru odprl svojo novo trgovino, ki je obenem tudi 54. Lidlova trgovina v Sloveniji. Nova trgovina je postavljena na lokaciji nekdanje športne trgovine Giga Sport. Obstoječo zgradbo je Lidl Slovenija delno rekonstruiral in delno podrl. V sami trgovini pa se nahaja tudi posebnost – svoja vrata je odprla tudi znamenita Pohorska Kavarna. Ob otvoritvi trgovine so v Lidlu Slovenija tradicionalno predali donacijo, s 500 EUR so podprli Društvo UP-ornik za pomoč socialno ogroženim ljudem.

Odlične slaščice Pohorske Kavarne

Ker je bil obstoječ objekt, v katerem obratuje Lidlova trgovina, že poprej zasnovan tako, da je znotraj objekta prostor tudi za manjši gostinski obrat, se je Lidlovi ponudbi pridružila tudi med Štajerci priljubljena Pohorska kavarna.

Trgovina je zgrajena z visokimi okoljskimi standardi in trajnostnimi usmeritvami in ima vgrajeno toplotno črpalko, ki omogoča ogrevanje trgovine z naravnimi viri toplote. Trgovina je prinesla tudi nekaj novih delovnih mest, skupno bo ekipa v tej trgovini štela 19 zaposlenih.