Radijski voditelj na Radiu 1 Miha Deželak je tudi danes na deseti jubilejni dobrodelni akciji Deželak junak. Zadal si nalogo, da z ekipo v desetih dneh prekoklesari deset tras, v petek, 7. junija, pa bo pot zaključil na Debelem rtiču. Zbrana sredstva bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkih družin na morju, so objavili na spletni strani Radia 1.

Danes ob pol enih se je Deželak v okviru šeste etape, ki jo je začel v Črni na Koroškem, ustavil tudi v Rušah, v Osnovni šoli Janka Glazerja, kjer so ga v tamkajšnji telovadnici pričakali učenci in učitelji. Zanj in njegovo ekipo so pripravili krajši kulturni program, učenci, ki so samoiniciativno zbrali denar, so mu predali okoli 200 evrov. Županja občine Ruše Urška Repolusk mu je v imenu občine predala bon v vrednosti 300 evrov. 

[[image_1_article_66814]]

[[image_2_article_66814]]

Pot je nato nadaljeval do Bistrice ob Dravi, do tamkajšnjega prostovoljega gasilskega društva, in se nato odpeljal proti Mariboru, kjer se je ustavil na železniški postaji. Tam ga je pričakala množica in tradicionalno tudi štajerski slavček Damjan Murko, tokrat s sinom. 

[[image_3_article_66814]]

[[image_4_article_66814]]

Mariborčane je pozval, da naj skupaj naredimo pravljico za otroke in se vsem najlepše zahvalil za donacije v imenu svoje ekipe in otrok.

[[image_5_article_66814]]

[[image_6_article_66814]]

V nadaljevanju današnjega ponedeljka se bo ustavil še v Ljutomeru, v Murski Soboti in etapo zaključil v Puconcih. 

Če želite pomagati, lahko pošljete SMS POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919. Z vsakim poslanim SMS-om boste doniral 5 EUR ali 10 EUR; če pa bi želel donirati več, lahko pošljete mail na: [email protected].