Športna dvorana Duplek konec tedna gosti ženski članski futsal nogometni reprezentanci Slovenije in Bosne in Hercegovine.

Žensko člansko futsal reprezentanco ta konec tedna, v soboto in nedeljo, čakata prijateljski tekmi proti ekipi Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo v soboto, 5. junija, ob 18.30, odigrana v športni dvorani v Dupleku. Na tribunah ne bo igralcev, bodo pa organizatorji zagotovili prenos v živo na www.futsal.si. Naslednji dan, v nedeljo, 6. junija, ob 17. uri, pa bo še eno tekma, in sicer v Kidričevem.

Dejan Kramberger: Gre za manjši test pred prihajajočimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo

Selektor slovenske reprezentance Dejan Kramberger je za naš medij povedal: “Cilj obeh tekem z ekipo BIH je, da napravimo manjši test pred prihajajočimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Po letu in pol premora bomo odigrali prve dve tekmi. V tem času se nam je pridružilo precej novih tekmovalk. Na treningih opažam, da ekipa napreduje, realnost pa se bo pokazala to soboto in nedeljo. Rezultatsko se s tekmama ne obremenjujemo, pomembna nam je igra. Važno je, da to, kar smo dogovorili na treningih, prenesemo na igrišče. Nasprotne ekipe ne poznam, vem pa da z njih igrata tudi igralki iz švedske futsal lige, ena iz nemške. Za ekipo igrajo tudi igralke iz srbskega nogometnega prvenstva. Naša prednost v primerjavi s prejšnjimi sezonami je ta, da imamo zdaj tudi nekaj igralk iz velikega nogometa.”

Naša prednost v primerjavi s prejšnjimi sezonami je ta, da imamo zdaj tudi nekaj igralk iz velikega nogometa.

Igralke, ki so dobile povabilo:
Lara D´Amato (Bagnolo calcio a 5 ITA), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Klementina Mavhar (ŽNK Celje), Barbara Lah (ŽNK Celje), Eva Primc (KMN Sevnica), Karmen Ulbin (KMN Slovenske gorice).

Igralke na čakanju:
Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Kunej (ŠD Košana), Sanela Balić (ŠD Košana), Nika Samsa (ŠD Košana), Maja Srebot (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Vanesa Kozina (ŽNK Celje).

Po poročanju futsal.si, Slovenijo letos jeseni čakajo kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.