V občini Duplek je danes Božiček obdaril 465 otrok, ki so pisali v njegov nabiralnik. V tem tednu so sicer že obdarili starostnike, neporabljena sredstva pa namenjajo tudi socialno ogroženim in nekaterim organizacijam.

Otroci so bili v letošnjem letu prikrajšani za obisk drsališča v Dupleku. Neporabljena sredstva proračunske postavke »montažnega drsališča« so dodatno namenili za obdaritev predšolskih otrok s stalnim prebivališčem v občini Duplek, so sporočili iz občinske uprave.
Otroci so v decembru pridno pisali Božičku v Božičkov nabiralnik, ki jih je letos – šlo je za 465 otrok – obdaril kar na domu.

Božiček se je na pot odpravil z gasilskim avtom

Danes okoli 16. ure se je Božiček (tokrat je bil v njegovi vlogi kar župan Mitja Horvat) v spremstvu svojih pomočnikov (občinske uprave, režijskega obrata in gasilcev) odpravil na pot po vaseh občine Duplek. Pot je opravil z gasilskim vozilom, otrokom pa je pred vrati pustil darilno vrečko in jim tako polepšal praznične dni. Vsak otrok je prejel knjigo »Aleksander in Vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij« in darilni bon trgovine Jager v višini 10 evrov. Božiček je tako pripravil 500 daril v skupni vrednosti 8.000 evrov. Sredstva bodo zagotovili v proračunu za leto 2021.

Obdarili so tudi 600 starostnikov

Za starejšim nad 75 let vsako leto v dupleški občini pripravijo tradicionalno prednovoletno srečanje, ki pa ga v letošnjem letu ne bodo izvedli. So pa v tem tednu že opravili obdaritev starostnikov. Razdelili so 600 daril v vrednosti 10 evrov.

Sredstva tudi socialno ogroženim

Neporabljena sredstva v letu 2020 bodo v dupleški občini namenili tudi socialno ogroženim občanom. Seznam upravičencev bo določila posebna komisija s predstavniki Krajevne organizacije Rdečega Križa (Duplek, Dvorjane, Korena in Vurberk), patronažnih sester ter Društev upokojencev Duplek in Vurberk.

Razdelili bodo 90 darilnih bonov v višini 50 evrov, ki bodo unovčljivi v trgovini Sv. Martin Dvorjane.

Razdelili bodo 90 darilnih bonov v višini 50 evrov, ki bodo unovčljivi v trgovini Sv. Martin Dvorjane.
Ostanek neporabljenih sredstev pa bodo namenili kot donacijo, in sicer naslednjim organizacijam:
– 500 EUR Center za socialno delo Maribor – Varna hiša
– 500 EUR Center za socialno delo Maribor – Materinski dom
– 500 EUR Center za socialno delo Maribor – Zavetišče za brezdomce Maribor
– 500 EUR Center za socialno delo Maribor – Pika – dnevni center za otroke in mladostnike
– 300 EUR Azil za živali Maribor
– 300 EUR Društvu za zaščito živali Maribor