Duplek

Gal je poleti prestal operacijo rok na Floridi. Prihodnje leto je potrebna še druga operacija, stroški so ocenjeni na 60.000 evrov. Zbiranje sredstev je v teku.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Društvo Ohranimo naravo čisto iz Dupleka je po anonimni prijavi pozvalo osebo, da odstrani nelegalno odvržene smeti v naselju Log v Spodnjem Dupleku, v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava. Po včerajšnjem ogledu so ugotovili, da je del odvrženih smeti ostal, zato so ukrepali pri pristojnih.

Sara Jagodič1 teden

Vsi otroci do desetega leta starosti, ki imajo stalno prebivališče v Občini Duplek in bodo Božičku poslali pismo, bodo v decembru nagrajeni z obiskom Božička skupaj s svojimi pomočniki.

Uredništvo1 teden

Člani društva Ohranimo naravo čisto so v Spodnjem Dupleku zasadili protivetrni zaščitni pas, ki bo zmanjšal razdiralno moč vetra in manjšim živalim nudil zatočišče.

Damjan Veršič2 tedna

V Dupleku pozivajo prostovoljce, da pomagajo pri varstvu otrok in izvajanju pouka na daljavo.

Damjan Veršič2 tedna

Preverili smo, na kak način se v občinah Šentilj, Lenart, Maribor, Ruše, Duplek in Sveta Trojica lotevajo gradnje kanalizacijskega omrežja in čistilnih naprav. Ali pri tem koristijo zgolj lastna proračunska sredstva ali se trudijo pridobiti tudi državni in evropski denar? Občinske uprave smo povprašali še o tačas aktualnih gradbiščih in načrtovanem na področju čiščenja in odvajanja odpadnih voda.

Damjan Veršič2 tedna

Občina Duplek je bila uspešna na razpisu Evropske komisije in pridobila nepovratna sredstva za vzpostavitev brezplačnega interneta na šestih lokacijah v občini. Omrežje bo v celoti zaživelo v začetku decembra.

Damjan Veršič3 tedni

Občina Duplek je včeraj v naseljih pričela z zasaditvijo velikega števila dreves. Pri tem ji pomaga društvo Ohranimo naravo čisto, ki je že prejšnji teden izvedlo akcijo “Manj govorit, Več sadit”.

Uredništvo4 tedni

»Danes je zame poseben dan. Dan, ko lahko rečem: imamo jo, lepa je in naj nam dolgo služi. Ob normalnih razmerah bi bila otvoritev drugačna, dvorana pokala po šivih kljub svoji velikosti, otroci bi s svojimi nastopi in iskricami v očeh še dodatno ogreli naša srca,« je povedal župan Občine Duplek Mitja Horvat.

Uredništvo1 mesec

Včeraj je društvo Ohranimo naravo čisto na gradu Vurberk organiziralo podelitev medonosnih dreves in sadilnega materiala otrokom. Predan jim je bil tudi potreben sadilni material, ki bo posajenim drevesom zagotavljal zdrav razvoj in dolgo rast.

Uredništvo2 meseca

»Ta stavba ne bi postala vrtec brez otrok, šele oni so v prostore vnesli življenje,« je s ponosom dejala ena izmed vzgojiteljic. Vrtec je bil prepotreben, saj so v zadnjih časih beležili izreden porast priseljevanja.

Uredništvo2 meseca