Duplek

»Ta stavba ne bi postala vrtec brez otrok, šele oni so v prostore vnesli življenje,« je s ponosom dejala ena izmed vzgojiteljic. Vrtec je bil prepotreben, saj so v zadnjih časih beležili izreden porast priseljevanja.

Uredništvo3 dnevi

V Dupleku oktobra odpirajo dvorano s tristo sedeži, s katero bodo skozi celo leto zagotavljali izvajanje športne dejavnosti. Z večnamensko športno dvorano bodo omogočili boljše pogoje za celoletno vadbo tako šolarjem kot športnim društvom in rekreaciji.

Uredništvo3 tedni

Zjutraj se je v Dupleku oglasila sirena, ki je naznanila konec nevarnosti poplav. Pretok reke Drave se znižuje, tudi napovedi so ugodne.

Uredništvo4 tedni

Otroci vrtca v Žitečki vasi, bodo od danes nameščeni v nove sodobne prostore. Za nov vrtec so se odločili tudi zaradi priseljevanja, vanj pa so vložili dobrih 1,2 milijona evrov. Na občini predvidevajo, da bodo potrebovali nov oddelek vrtca tudi v Dupleku.

Maruša Lubej4 tedni

Pretok reke Drave je povečan, zato so se pred nekaj minutami v Dupleku in Staršah že oglasile sirene.

Uredništvo4 tedni

V krajšem časovnem obdobju je na območju občine Duplek bilo obravnavanih več vlomov v stanovanjske objekte iz katerih so si storilci protipravno prilastili denar in vrednejše predmete.

Uredništvo1 mesec

Zaradi epidemije novega koronavirusa je prireditev letos minila brez umetnikov iz Poljske, Ukrajine, Češke, Slovaške, BiH in Srbije.

Uredništvo1 mesec

Socialno ogroženi dijaki in študentje iz občine Duplek se lahko do 30. septembra prijavijo na razpis za dodelitev žepnine za šolsko oziroma študijsko leto 2020/21.

Maruša Lubej1 mesec

Obiskali smo družinsko kmetijo Pesel v osrčju Dvorjan, kmetijo, ki jo številni Mariborčani po odličnih linških piškotih in gibanicah poznajo še iz časov tržnice na Trgu svobode. Trenutno domače izdelke njihove družinske kmetije najdemo na mini tržnici pred Slavijo. Začetki kmetije Pesel segajo v konec 19. stoletja, v leto 1896, ko je bila zgrajena hiša, družina Pesel z Jankom Peslom na čelu pa celotno kmetijsko posestvo upravlja še danes.

Jerneja Potočnik1 mesec

Namen projekta je zmanjšanje poplavne ogroženosti na štirih poplavnih območjih. Z načrtovanimi ukrepi bodo zagotovili dolgoročno poplavno varnost ob Dravi in zalednih pritokih na območju mestnih občin Maribor in Ptuj ter občin Duplek in Starše, s čimer bo zavarovanih več kot tisoč ljudi.

Andreja Bjelan3 meseci

Nekdanji prostor v Zmajevi dolini v Zgornjem Dupleku, ki je bil še pred leti rezerviran za srečanje motoristov, so tokrat zasedli umetniki vse bolj uveljavljene likovne kolonije.

Uredništvo3 meseci