Duplek

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo7 dni

Kako zdravi smo v Mariboru, Dupleku, Šentilju in ostalih okoliških občinah? Najnovejši podatki kažejo, da je zdravje Slovencev vedno boljše, saj se beleži vse manj primerov astme pri mladih, dodeljuje pa se tudi manj zdravil za povišan krvni tlak in duševne težave. Vseeno pa problematika rakavih obolenj, sladkorne bolezni in vožnje pod vplivom alkohola ostaja …

Jerneja Potočnik7 dni

Dupleški župan Mitja Horvat je z direktorjem vodnogospodarskega podjetja Drava Ptuj Borutom Roškarjem ta teden podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del pri projektu širitve obstoječega javnega kanalizacijskega omrežja.

Uredništvo1 teden

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan2 tedna

Poleg gostinske ponudbe, organizacije občasnih koncertov in pustolovskega parka naj bi tam kmalu zaživela soba pobega in otroški kulturno umetniški festival, ki so ga poimenovali Vurko fest.

Uredništvo2 meseca

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan2 meseca

Kontrolo spoštovanja ukrepa bodo v Občini Duplek vršili pripadniki civilne zaščite. “Gre za varnost nas vseh,” sporočajo.

Uredništvo2 meseca

Prepoved začasne uredbe, ki jo je izdal tamkajšnji župan, velja dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni covid-19.

Gabrijel Toplak2 meseca

Pravljica avtorice dr. Brede Mulec z naslovom Aleksander in vurberški zmaj izhaja iz legende o vurberškem mladeniču čudežnih moči.

Gabrijel Toplak3 meseci

Ob grajskem obzidju tamkajšnjega gradu so danes člani Turističnega društva Vurberk z novim gospodarjem svečano opravili prvi letošnji rez.

Gabrijel Toplak3 meseci

Letošnja povorka je, kot že tradicionalno, potekala od Zgornjega Dupleka do Spodnjega Dupleka.

Uredništvo3 meseci