Duplek

Namen projekta je zmanjšanje poplavne ogroženosti na štirih poplavnih območjih. Z načrtovanimi ukrepi bodo zagotovili dolgoročno poplavno varnost ob Dravi in zalednih pritokih na območju mestnih občin Maribor in Ptuj ter občin Duplek in Starše, s čimer bo zavarovanih več kot tisoč ljudi.

Andreja Bjelan1 mesec

Nekdanji prostor v Zmajevi dolini v Zgornjem Dupleku, ki je bil še pred leti rezerviran za srečanje motoristov, so tokrat zasedli umetniki vse bolj uveljavljene likovne kolonije.

Uredništvo1 mesec

Športnik leta v Dupleku je judoist Staš Kokotovič, Glonarjeva plaketa tenoristu Timu Ribiču. Ponovna zahvala aktivnim občanom ob epidemiji.

Davorin Ferk1 mesec

V Dupleku so danes organizirali več prireditev ob občinskem prazniku. Zjutraj je potekala razširjena lokalna tržnica domačih ponudnikov in prireditev, na kateri je župan Mitja Horvat v zahvalo posameznikom za aktivnosti ob epidemiji podelil vrednostne vavčerje. Kasneje ob jezeru prvi “Dupleški športhet” s ponudniki prehrane.

Davorin Ferk2 meseca

V Dupleku danes organizirajo prireditve ob občinskem prazniku. Trenutno poteka razširjena lokalna tržnica domačih ponudnikov. Od 11. ure naprej “Dupleški športhet”, kjer bo na stojnicah ob jezeru ponudba hrane več znanih gostiln iz Dupleka in Maribora. K sreči je nehalo deževati.

Uredništvo2 meseca

Z županom Občine Duplek smo se pogovarjali o sobotnih prireditvah pred občinskim praznikom v Dupleku. Že dopoldan pripravljajo lokalno tržnico, kasneje ob jezeru “Dupleški špor(t)het” s ponudniki hrane.

Uredništvo2 meseca

V sklopu Aquaparka Dooplek se nahaja 5 metrov visok tobogan, trampolin s premerom 7 metrov, hrček kletka in še več. 

Uredništvo2 meseca

Ob občinskem prazniku v Dupleku pripravljajo razširjeno lokalno tržnico, prvič ob jezeru tudi ponudnike hrane “Dupleški špor(t)het”. Občina Duplek bo v zahvalo za aktivnosti pri epidemiji razdelila vrednostne vavčerje za storitve pri lokalnih ponudnikih.

Uredništvo2 meseca

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo2 meseca

Kako zdravi smo v Mariboru, Dupleku, Šentilju in ostalih okoliških občinah? Najnovejši podatki kažejo, da je zdravje Slovencev vedno boljše, saj se beleži vse manj primerov astme pri mladih, dodeljuje pa se tudi manj zdravil za povišan krvni tlak in duševne težave. Vseeno pa problematika rakavih obolenj, sladkorne bolezni in vožnje pod vplivom alkohola ostaja …

Jerneja Potočnik2 meseca

Dupleški župan Mitja Horvat je z direktorjem vodnogospodarskega podjetja Drava Ptuj Borutom Roškarjem ta teden podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del pri projektu širitve obstoječega javnega kanalizacijskega omrežja.

Uredništvo2 meseca