Na včerajšnji konstitutivni seji se je sestal novi nadzorni svet Snage, kjer so direktorju Cvetu Žaliku odvzeli pooblastila.

Zamenjava nadzornega sveta je trajala skoraj dva meseca, a so sedaj že na prvem srečanju razrešili dosedanjega direktorja Cveta Žalika. Novi nadzorniki so Stojan Auer, Viljem Pozeb, Zorica Zajc Kvas, Damijan Škrinjar in dva predstavnika zaposlenih.

Pooblastili so Damijana Škrinjarja

Včerajšnje srečanje nadzornega odbora bi naj bilo zgolj glede ustanovitve novega nadzornega sveta, a smo po naših informacijah izvedeli, da so na zasedanju dosedanjemu direktorju Žaliku odvzeli pooblastila in tako več ne more sprejemati nobenih za podjetje pomembnih odločitev. Pooblastila so začasno prenesli na Damijana Škrinjarja, ki je postal tudi novi predsednik nadzornega sveta.

»Pooblastila so bila odvzeta direktorju, da se zadeve ustavijo, kar pomeni, da na eni strani zaščitimo gospoda Žalika in večinskega lastnika Mestno občino Maribor. Slednja nam bo dala tudi nadaljnja navodila – to pomeni tudi zamenjavo vodstva, predvsem, da stečejo določene procedure in se nekatere stvari tudi zaustavijo,« je dejal Škrinjar.

Občina za slabo poslovanje Snage krivi Žalika

Mariborski župan Saša Arsenovič je že dlje časa želel zamenjati dosedanjega direktorja Snage, saj meni, da je Žalik kriv za milijonsko izgubo, slabo poslovanje podjetja in napačno vodenje pri izgradnji sortirnice. Žalik sicer ni želel odstopiti sam, zaradi česar je Arsenovič sklical skupščino, na katero se na Snagi najprej niso odzvali. Prav zato je zamenjava nadzornega sveta trajala kar dva meseca.

Nadaljnje odločitve novih nadzornikov in Mestne občine Maribor za zdaj še niso znane, že nekaj časa nazaj pa je bil za novega direktorja predlagan Alan Perc.