Ribiška družina Pesnica - Lenart upravlja z več jezeri v okolici Maribora. Ob Trojiškem in Perniškem jezeru tudi z jezerom Pristava, z reko Pesnico s pritoki ter z jezerom v Radehovi. In prav v slednjem se je Danijelu Frasu, ki je član ribiške družine že od leta 2013, ribe pa lovi že od otroštva, preteklo soboto nasmehnila sreča. Ujel je krapa, težkega 31 kilogramov, ki velja za trenutno največjo znano ribo v vodah, s katerimi upravlja omenjena ribiška družina. Ribiška družina namreč vodi evidenco krapov. Vse ujete ribe, ki so težje od 13 kologramov, fotografirajo in evidentirajo. 

Gre za sistem ujemi - spusti 

Kot nam je povedal Fras, je omenjenega krapa ujel prvič, res pa je, da ga je njegov ribiški kolega ujel lansko leto, ko je bil težek približno 30 kilogramov. Ribolova se je lotil z obale s posebno ribiško palico za lov krapov, uporabljal je doma izdelano vabo (kroglico premera 20 milimetrov, ki je izdelana iz sestavin, ki privabljajo krape), po približno 20 minutah borbe ga je s pomočjo drugega ribiča dvignil na površje v mreži in ga odložil v posebno kad. "Ker imamo sistem ujemi-spusti, je zelo pomembno,da ribe ne poškodujemo."

Danijel Fras, rojen Jurovčan, ki zadnja leta živi v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, ocenjuje, da je krap star več kot 20 let, kar niti ni tako veliko, glede na to, da ta vrsta ribe lahko dočaka tudi do 80 let.