Tudi v Mariboru se bo ob tej priložnosti v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor zvrstilo več prireditev, ki bodo namenjene vsem generacijam.

Prvi polni teden v oktobru, ko obeležujemo Teden otroka, se bodo povsod po Sloveniji odvijale različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otrokom, ki jih organizirajo društva in zveze prijateljev mladine. Ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah je osrednja tema letošnjega Tedna otroka »Naše pravice« (poslanica ob Tednu otroka je pesem Toneta Pavčka, Naše pravice).

Pestro na več lokacijah

Pestro bo tudi v Mariboru, kjer se bo v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor moč družiti na Trgu svobode (za otroke in družine), v Domu ustvarjalnosti mladih (za mlade in starše), teden pa bodo zaključili na Domu Miloša Zidanška na Pohorju (za vse generacije).

Izvedli bodo prvo predavanje v okviru cikla predavanj za starše s skupnim naslovom Ko poskrbim zase, sem lažje starš. S predavanji želijo spodbuditi starše k spoznavanju samega sebe, lastnih čutenj, šibkih in močnih področij, raziskovanju lastnih meja … preden se odkrito soočijo z izzivi starševstva brez iluzije o popolnem starševstvu. Predavanja bo izvedla Katja Greif, certificirana izvajalka sistemskih in družinskih postavitev, s širokim znanjem s področja človeških virov in psihologije.

Tema prvega predavanja, ki bo v  četrtek, 10. oktobra 2019, ob 16.45 v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, je Zakaj je dobro odkrito govoriti o izzivih starševstva, ostali termini pa se bodo zvrstili do Mednarodnega dneva otroka, 20. novembra.

Familylabovimi starševski večeri

Nadaljevali bodo s Familylabovimi starševskimi večeri. Na tokratnem, ki bo v torek, 15. oktobra, ob 17.30 v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor bo osrednja tema prav tako usmerjena k čuječnosti do samega sebe z naslovom Ko poskrbim zase, postanem dober starš. Vodila ga bo Mojca Brezigar Baš, vaditeljica čuječnosti.

Vse podrobnosti o dejavnostih v Tednu otroka so na voljo spletnih straneh:

–       TEDEN OTROKA (7.–11. oktober) na temo Naše pravice

–       BREZPLAČNI TEČAJI ZA MLADE (7.–11. oktober): Odkrij svoje močne strani!

–       NATEČAJ PROTI NESTRPNOSTI 100 LJUDI 100 ČUDI (9. oktober–15. november) na temo Življenje na kolesih

–       CIKEL PREDAVANJ ZA STARŠE (10. oktober–21. november): Ko poskrbim zase, sem lažje starš

–       VESELA POHORSKA SOBOTA (12. oktober)