Obiskovalce so obenem povabili v tretje nadstropje fakultete, kjer so izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in srčnega utripa.

Foto: arhiv univerze

Študenti Fakultete za zdravstvene vede so v organizaciji študentskega sveta danes, v sredo s trakovi zaprli vhodna vrata dvigal. V pritličju omenjene fakultete so delili promocijski material in z letaki spodbujali ter promovirali zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi.

Zdrav obrok v obliki sadja, oreščkov in sadnih sokov

Obiskovalce so obenem povabili v tretje nadstropje fakultete, kjer so izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in srčnega utripa. Vsem, ki so se akcije udeležili, so ponudili tudi zdrav obrok v obliki sadja, oreščkov in sadnih sokov.

Študentje delovali tudi zdravstveno vzgojno

»S preprosto idejo, kot je hoja po stopnicah, želimo spodbujati in promovirati zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi. Bolezni srca in ožilja namreč lahko preprečimo z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje redno telesno dejavnost, zato bodo študentje delovali tudi zdravstveno vzgojno,« so zapisali na spletni strani fakultete in dodali so obiskovalce na podlagi tabele za ocenjevanje absolutnega tveganja za katerikoli srčno-žilni dogodek v naslednjih desetih letih poučili o dejavnikih tveganja za razvoj srčno žilnega obolenja, med katere spada tudi telesna neaktivnost.