Gostilna 29 v središču Lenarta je znana tudi po odličnih picah, vsakodnevnih toplih malicah in nedeljskih kosilih.

Gostilna 29 iz Lenarta že vrsto leto razvoja svoje goste z odlično hrano, na odlični lokaciji in s kvalitetno postrežbo. Lastnik Simon Fekonja pravi, da je zgodbo uspešnega gostišča začel 22. februarja leta 1990.

Za sodelovanje v Čarobnem adventu na Maribor24.si odprite štirinajsto okno na koledarju in se potegujte za darilo.

“Pred tem je na tej lokaciji, na Trgu osvoboditve 16, deloval Bife 29. november, katerega lastniki so bili iz srbske Subotice, nakar je objekt prešel v lastništvo Sost tima Maribor, po njegovem razpadu pa ga je podedovalo trgovsko podjetje Prehrana Maribor. Nato je bil najemnik objekta Agrokombinat Lenart, ko pa se je ta prenehal ukvarjati z gostinstvom, sem sam vzel prostore v najem, leto kasneje pa sem jih odkupil. Seveda smo prostore prenovili, jih pred 11 leti dozidali s tako imenovanim salonom ter kasneje uredili letno teraso. Najprej smo imeli Bar 29, nato Picerijo 29, z razširitvijo ponudbe pa smo postali klasična gostilna, še vedno pa seveda ponujamo tudi pice.”

Imajo zelo obširen jedilni list

V svojem tradicionalnem ambientu Gostilna 29 ponuja od vsakodnevnih malic do poslovnega kosila ali prijetne večerje. »Poznani smo tako po slastnih picah kot odličnih jedeh z žara in sladicah. Ponujamo vikend oziroma nedeljska kosila, med delovniki pa, med 10.00 in 14.00 uro, vsakodnevne tople malice. Od gostov velikokrat slišimo, da je potrebno, če želimo jesti dobre lignje, v 29-tko, kot krajše imenujemo našo gostilno. Sicer pa imamo jedi na žlico, in to v vseh letnih časih, ponudbo za vegetarijance, pestro izbiro solat in še bi lahko našteval.  Imamo namreč zelo obširen jedilni list, nismo se odločili za zgolj nekaj jedi, kot jih marsikje ponuja naša konkurenca. Želimo, da vsakdo, ki vstopi skozi naša vrata, najde nekaj zase. Seveda poskrbimo tudi za pestro izbiro pijač, med njimi za široko vinsko ponudbo.”

Hrano lahko naročite in odnesete domov

Gostilna 29 se nahaja na odlični lokaciji tik ob glavni cesti v središču Lenarta, zraven je veliko parkirišče. “V lokalu lahko sprejmemo okoli 90 gostov, še dodatnih 24 pa na letnem vrtu. Toliko, kolikor imamo sedežev, lahko tudi v tem corona obdobju sprejmemo gostov, seveda ob doslednem upoštevanju PCT pogojev,” nam še pove Fekonja. Kot pravi, se v tem času Lenartčani in tudi gostje od drugod v veliki meri hrano odnašajo domov. “Imamo embalažo za enkratno uporabo, posamičnih malic sicer na dom ne dostavljamo, za dostavo pa se lahko dogovorimo, če gre za kak enkratni dogodek, ko nekdo naroči večjo količino hrane.”

Za dostavo pa se lahko dogovorimo, če gre za kak enkratni dogodek, ko nekdo naroči večjo količino hrane.

Gostilna je odprta vsak dan; ob ponedeljkih in torkih od 8.00 do 16.00 ure, ostale dneve do 20.00 ure, ob nedeljah pa med 9.00 in 18.00 uro. Dodatne informacije so na voljo na tel. št. 02 7206281 ter prek spletne strani.

Njihovo odlično hrano bodo lahko poskusili trije izžrebani srečneži s svojimi spremljevalci

V naši decembrski nagradni igri Gostilna 29 iz Lenarta poklanja tri lepe nagrade. Nekdo se bo razveselil mesne plošče za dve osebi, drug plošče lignjev za dva, tretji nagrajenec pa bo v Lenartu užival ob družinski pici.