Boris Krabonja je na družbenem omrežju Facebook objavil zapis o “sodnikih”, ki presojajo njegova dejanja in upa, da bodo prav ti poskrbeli, da bo UPornikov račun za pomoči potrebne karseda poln.

Četudi je Krabonja odstopil s položaja vodje UPornika, o čemer smo pred kratkim tudi pisali, je očitno še vedno vpet v dogajanja okrog njegovega društva. Kot je tedaj dejal za naš osrednji mariborski spletni portal, je UPornik zapustil zaradi določenih oseb, ki jim je pomagal z boni Pekarne Hlebček. Prejemniki bonov z njimi niso bili zadovoljni in so ga obtožili, kot češ, da denar obdrži zase, njim pa daje bone. Sedaj na svojem Facebook profilu dodaja še nekaj detajlov o razlogih za odhod.

“Naj vrže kamen vame tisti, ki ne bi ravnal enako”

“Najbolj me je zabolel očitek, da nategujem ljudi iz koristoljubja… Ne vem, spoštovane in spoštovani, če si znate predstavljati, kaj pomeni vsak teden nabrati 3000 do 4000 evrov zato, da lahko poskrbimo tedensko za 40 do 60 družin … Ob dejstvu, da nimam niti centa zagotovljenih sredstev … In prosim, naj vrže kamen vame tisti, ki ne bi ravnal enako in kot vselej … po vsaki bitki smo vsi generali,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

“Še vedno bom delal, kar je prav”

Če nadaljevanje zapisa pomeni, da se zna UPorniku kmalu spet pridružiti ali ne, to še ni znano. Sicer je pred kratkim povedal, da do nadaljnjega odhaja in bo UPornik deloval pač brez njega. Kot piše v svojem Facebook zapisu, še vedno upa, da bo na UPornikovem računu kmalu tudi denar za mamico, katere zgodbo bo v kratkem tudi objavil. Na svojstven način s prstom kaže tudi na tiste, ki ga obsojajo; prav za slednje upa, da bodo pripomogli k izdatni pomoči za tiste, ki jo potrebujejo.

“Še vedno bom delal to, kar vem, da je prav in seveda boste vsi vi ki ste in boste ostali ostali sodniki, kajti to je najlažje. Upam, da boste vsi … od prvega do zadnjega “sodnika” poskrbeli, da pride na UPornikov račun 2500 eurov in da bomo lahko rešili mamo katere zgodba po kmalu na mojem FB profilu. Žal … očitno, mi ne zaupate kot si mislite in še zmeraj sem v kategoriji “sumljiv humanitarec”. Nič ne de… Lep dan vsem “sodnikom in sodnicam.”